Titalls sivile drept i luftangrep i Syria

Mandag skal flyangrep mot en rekke opprørskontrollerte områder i Syria opphøre. Men våpenhvilen kommer for sent for syrerne som mistet livet i luftangrep mot Idlib og Aleppo søndag.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Dagen etter at Russland og USA ble enige om en våpenhvile i Syria, godtok det syriske regimet avtalen. Det hindret dem likevel ikke i å fortsette bombingen av opprørskontrollerte områder i landet.

Aleppo og Idlib ble bombet, og det rapporteres nærmere 100 drepte.

Minst 60 er drept i luftangrep i Idlib melder Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), ifølge NTB. Organisasjonen opplyser at minst 13 barn og 13 kvinner er blant de drepte, ifølge AFP.

Det er ikke bekreftet hvem som står bak luftangrepene, som blant annet rammet en markedsplass, men innbyggere og hjelpemannskaper mener de ble utført av Russland, som i snart et år har kriget i Syria på vegne av regjeringen.

Ekstra travel markedsplass

Markedsplassen skal ha vært ekstra travelt ettersom innbyggerne i byen sto i kø for å skaffe forsyninger til Eid-feiringen om noen dager.

Les mer: Eksperter mener våpenhvileavtalen kan holde denne gangen, men det er mange hindre.

Samtidig skal minst 45 være drept i Aleppo, opplyser lokale aktivister til nyhetsbyrået AP.

Et hundretalls er trolig såret. Tallene på døde og sårede har steget i løpet av lørdagskvelden.

Det er det syriske regimet med støtte fra Russland som bomber disse områdene. Det har regimet gjort gjennom hele krigen. Rundt 400.000 mennesker har mistet livet i krigen.

Et av de viktigste momentene i planen er at regimet og de russiske allierte slutter å bombe forutbestemte opprørskontrollerte områder, men for ofrene for lørdagens luftangrep kommer våpenhvilen for sent.

Uoversiktlige forhold: FN har betalt flere hundre millioner til Assad-regimet

VG Spesial: Midtøsten: En guide til kaoset

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder