Fem drept i angrep på militærkolonne i Mexico

Mexicanske myndigheter mener sønnene til narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman står bak et angrep på en militærkolonne i landet fredag.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Fem soldater ble drept og ti såret i angrepet, ifølge nyhetsbyrået AP.

– På det nåværende tidspunkt er vi ikke sikre, men det er svært sannsynlig at det var sønner av Chapo, sier talsmann for det mexicanske militæret, general Alfonso Duarte.

Ifølge myndighetene var angrepet, som ble utført med håndgranater og kraftige skytevåpen i utkanten av Culiacán i delstaten Sinaloa, trolig et forsøk på å frigjøre en såret narkotikamistenkt som ble fraktet i ambulanse, bevoktet av militærkolonnen.

Mexickanske myndigheter: Sønnen til «El Chapo» bortført

– Denne gruppen handlet i feighet, og de utførte angrepet med granater, mens soldatene kun hadde automatiske våpen, sier Duarte videre.

Ifølge en anonym myndighetsperson døde fire soldater i angrepet, mens en femtemann døde av skadene etter en stund på sykehuset, skriver The Guardian.

Bakholdsangrepet, som i tillegg til de døde etterlot to utbrente militære kjøretøy og ti sårede soldater, er det mest omfattende siden 10 mennesker ble drept da et militærhelikopter ble skutt ned i delstaten Jalisco i 2015.

Amnesty om narkokrigen: Politiet torturerer kvinner

58 år gamle Guzman ble pågrepet i januar i år etter å ha rømt for andre gang fra et høysikkerhetsfengsel i Mexico. Han har i en årrekke ledet det såkalte Sinaloa-kartellet, som har smuglet store mengder kokain, marihuana og metamfetamin til USA.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder