PÅGREPET: Gule vester-lederen Drouet skal ha vært på vei til en demonstrasjon som ikke var varslet, da han ble pågrepet. Her er han fotografert med sin advokat i retten i desember. Foto: FRANCOIS GUILLOT / AFP

Gule vester-leder pågrepet i Paris

Eric Drouet, en av lederne for protestbevegelsen de gule vestene, er pågrepet. Han er siktet for å ha organisert en demonstrasjon uten å varsle på forhånd.

uvakt@ntb.no

Drouet ble pågrepet da han var på vei mot paradegaten Champs-Élysées, opplyser kilder i politiet. Noen titall demonstranter ventet på lederen utenfor en McDonald’s-restaurant nær Triumfbuen, men Drouet hadde ikke varslet demonstrasjonen på forhånd, ifølge en kilde i påtalemyndigheten.

les også

Brexit, riksrett og løsrivelse: Dette skjer i verden i 2019

Drouet ble pågrepet første gang i desember, og må 5. juni møte i retten og svare på anklager om brudd på våpenloven. Paragrafen han er siktet etter omfatter bæring av våpenkopier, pepperspray og lignende.

les også

8000 politifolk utplasseres i Paris i helgen

Drouet er en av lederskikkelsene i protestbevegelsen som er kjent som de gule vestene, ettersom de kler seg i sikkerhetsvestene alle bilister er pålagt å ha med seg. Det som begynte som en demonstrasjon mot nok en økning i drivstoffavgiftene, har utviklet seg til en bred protestbevegelse mot president Emmanuel Macrons politikk som oppfattes som å gagne de rike. Det har vært flere sammenstøt mellom politi og demonstranter i Paris og andre byer, og flere mennesker har mistet livet i forbindelse med protestene.

les også

Opptøyene i Frankrike: Derfor tok Ayrton (25) på seg gul vest

Den radikale venstrelederen og Macron-kritikeren Jean-Luc Mélenchon har gått ut på Twitter mot pågripelsen.

– Eric Drouet pågrepet igjen, hvorfor? Maktmisbruk. En politisert trakassering og målretting fra politiets side mot lederne av de gule vestene, skriver Melenchon.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder