Indonesisk tenåring overlevde 49 dager på flåte

En indonesisk 18-åring overlevde syv uker alene på en tømmerflåte i Stillehavet. Flåten slet seg under dårlig vær og drev 250 mil, forteller familien.

uvakt@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Aldi Novel Adilangs opplevelse startet i midten av juli da tenåringen var alene på jobb på en fiskeflåte. Fartøyet var fortøyd rundt 125 kilometer utenfor den indonesiske øya Sulawesi, opplyser myndighetene i landet.

les også

Egil (60) hoppet i havet – reddet hunden Niilo fra drukningsdøden

Jobben hans var å holde liv i lyktene som brukes til å tiltrekke seg fisk på en såkalt rompong, som var ankret til havbunnen med et tau. Kraftig vind gjorde at fortøyningen røk, og Adilang drev til sjøs, skriver lokale medier.

Romponger brukes tradisjonelt til å fange fisk i Indonesia, men er ofte ubemannet og hadde hverken motor eller padleårer.

Fikk du med deg? Norske Oscar (28) reddet da dansk seilbåt sank

REDDET: 18 år gamle Aldi Novel Adilang overlevde i syv uker på åpent hav ved å spise fisk og filtrere sjøvann gjennom klær. Foto: Indonesias generalkonsulat i Osaka / AP / NTB scanpix

Eieren av flåten pleide vanligvis å komme innom en gang i uken for å levere mat, drikkevann, drivstoff og andre varer. Da tenåringen ble overlatt til seg selv, overlevde han ved å fange fisk, og han drakk sjøvann som han hadde filtrert gjennom klærne. Et kornete bilde som myndighetene har offentliggjort, viser en gutt på en liten flåte med en hytte på.

les også

Rita (73) reddet kalv fra drukningsdøden

PÅ HAVET: Denne lille flåten var 18 år gamle Aldi Novel Adilangs hjem i 49 døgn på åpent hav. Foto: Indonesias generalkonsulat i Osaka / AP / NTB scanpix

Da Aldi gikk tom for gass, skal han ha brent tømmer fra flåten for å gjøre opp ild til matlagingen.

Forrige uke ble fire menn reddet fra brennende båt i Askvoll - se video her:

Han ble berget 13. august. Det var det Panama-registrerte fartøyet MV Arpeggio som oppdaget ham utenfor kysten av det amerikanske territoriet Guam.

– Det indonesiske konsulatet i Osaka plukket opp Aldi i september i Tokuyama i Japan etter at skipet kom i havn der. Han er ved god helse, heter det i en pressemelding fra indonesisk UD.

8. september ble 18-åringen gjenforent med sin familie i hjembyen Manado på Sulawesi.

Dramatisk redningsaksjon på Finnmarksvidda: – Så ekstremt som du får det

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder