Canadas statsminister Justin Trudeau kalte sent søndag kveld inn til hastemøte. Ikke lenge etterpå ble det kjent at landet har inngått en revidert versjon av NAFTA-avtalen med Mexico og USA. Foto: Foto: Andres Kudacki / AP / NTB scanpix

Canada slutter seg til handelsavtale med USA og Mexico

Etter over ett år med forhandlinger skal nå Canada ha sluttet seg til den nye NAFTA-avtalen med USA og Mexico, melder kanadiske medier.

  • NTB
  • VG
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Canadas statsminister Justin Trudeau kalte regjeringen inn til hastemøte om NAFTA-avtalen sent søndag. Ikke lenge etter at hastemøtet ble kjent, kom meldingen om at Canada slutter seg til avtalen fra flere medier.

Det bekrefter Canadas utenriksminister Chrystia Freeland og den amerikanske handelsrepresentanten Robert Lighthizer i en felles uttalelse i CNN:

– Det kommer til å styrke middelklassen, og opprette gode, godt lønnede jobber og nye muligheter for nesten en halv milliard mennesker som kaller Nord-Amerika sitt hjem.

Den har fått navnet United States-Mexico-Canada-avtalen.

Avtalen skal signeres innen 60 dager og skal tre i kraft fra 2019, skriver Washington Post.

USAs president Donald Trump varslet allerede i valgkampen at han ønsket å trekke USA ut av NAFTA med mindre Canada og Mexico gikk med på å reforhandle avtalen. Siden august 2017 har forhandlingene pågått, og i slutten av august i år ble USA og Mexico enige. Canada måtte ta en beslutning om avtalen innen mandag morgen norsk tid.

Ifølge CNNs kilder vil avtalen blant annet gi USA bedre tilgang til Canadas meierimarked og avlette Canadas bekymringer når det gjelder potensiell bil-toll.

Reuters melder at ifølge deres kilde skal Trump ha godkjent oppdateringen av avtalen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder