Krasjet i sperring ved det britiske parlamentet

Politiet har åpnet terror-etterforskning etter at minst tre personer ble skadet da en bil braste inn i sikkerhetssperringene.

Ifølge politiet traff bilen både syklister og fotgjengere da den krasjet utenfor parlamentet i London like etter klokken 07.30 lokal tid. En mannlig sjåfør i slutten av 20-årene er pågrepet, og politiet mener han var alene i bilen.

Politiet bekrefter tirsdag formiddag at det etterforskes som en terrorhendelse, og at det er antiterror-enheten som leder etterforskningen. Ifølge politiet er det ikke funnet våpen.

– Det ser ut til at dette var en villet handling, sier sjefen for politiets antiterror-enhet, Neil Basu. Han legger til at den pågrepne mannen nekter å forklare seg og at han ikke vil samarbeide med politiet.

USAs president Donald Trump har i kjent stil tatt til Twitter for å si sin mening: «Nok et terrorangrep i London... Disse dyrene er gale og må behandles med tøffhet og styrke».

Ifølge politiet ble «et antall syklister og fotgjenger» påkjørt. Ambulansetjenesten skriver på Twitter at de har behandlet tre personer for skader, og at to av de ble kjørt til sykehus.

– Det var svært, svært dramatisk. Det kom røyk fra bilen, som hadde stor fart, forteller et øyenvitne til Sky News.

Vitne Ewalina Ochab forteller britiske Press Association at hun syns det så ut som om bilen kjørte inn i sperringene med vilje.

– Jeg gikk på andre siden av gaten, og hørte noe bråk og noen som skrek. Jeg snudde meg og så en sølvfarget bil som kjørte veldig fort nær rekkverket, nesten på fortauet.

Dette bildet er fra en video, og skal vise bilen som krasjet inn i sperringene tirsdag morgen. Foto: EWALINA OCHAB / AFP

Ifølge journalister på stedet har politiet stengt ned hele parlamentet, og NBC News-journalist Vincent McAviney har lagt ut videoer på Twitter som viser et enormt politioppbud på stedet. Politiet forteller også at T-banestasjonen ved Westminster er midlertidig stengt.

Britenes statsminister Theresa May sier i en uttalelse tirsdag formiddag at hennes tanker er med de som er skadet, og takker også nødetatene for innsatsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder