TØFF JOBB: Sean Spicer brifer pressen i Det hvite hus 24. mars 2017. Foto: PABLO MARTINEZ MONSIVAIS / TT / NTB scanpix

Tidligere Trump-rådgiver: – Ikke en heksejakt

Forhenværende Trump-talsmann Sean Spicer er uenig med presidenten om Russland-etterforskningen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Tidligere pressetalsmann i Det hvite hus Sean Spicer tror ikke etterforskningen om russisk innblanding i den amerikanske valgkampen er en politisk heksejakt.

– Jeg har ikke sett noe bevis på at det er det, sier han i et intervju med TV-kanalen NBC torsdag.

USAs president Donald Trump har regelmessig kalt undersøkelsene til spesialetterforsker Robert Mueller en heksejakt.

Spicer mener derimot at det ikke har kommet frem dokumentasjon på at Trumps valgkamp samarbeidet med Russland.

– Jeg mener det er viktig å være tydelig på at Russland blandet seg inn i vårt valg, og at det ikke er noe bevis på samarbeid, sier Spicer.

– Jeg rotet det til

Spicer var pressesekretær i Det hvite hus i de første seks månedene av Trumps presidentperiode. Neste uke gir han ut boken «The Briefing» om sin tid som presidentens talsperson.

I intervjuet fikk Spicer også spørsmål om hans første kontroversielle uttalelse som pressesekretær, nemlig hvor mange som var vitne til Trumps innsettelsesseremoni.

les også

Det hvite hus inviterer Putin til møte i Washington i løpet av høsten

«Dette var det største publikumet som noen gang har vært vitne til en innsettelsesseremoni. Punktum. Både på stedet og rundt om i verden», sa Spicer den gangen.

Fotografier viste derimot tydelig at langt flere mennesker hadde møtt opp for å se innsettelsesseremonien til Trumps forgjenger Barack Obama.

– Jeg rotet det til. Er det noe jeg skulle ønske jeg hadde gjort annerledes? Absolutt. Presidenten var heller ikke fornøyd. De to eneste som var fornøyde med meg den dagen var kona mi og moren min, sier Spicer til NBC.

FAKE TRUMP: Sean Spicer passerer voksfigurer av Melania og Donald Trump på Madame Tussauds i New York under et arrangement for å promotere boken «The Briefing». Foto: MIKE SEGAR / SCANPIX

Glad for å slippe

I et annet intervju, med kringkasteren NPR, skryter Spicer av etterfølgeren sin Sarah Huckabee Sanders.

– Jeg synes Sarah gjør en fantastisk jobb med å forstå hva presidenten vil ha. Det var en utfordring for meg i begynnelsen. Han røsker opp i ting, og vi forsøkte å tilpasse oss. Og jeg synes Sanders har gjort en god jobb med å tilpasse seg til hva han ønsker at hun skal si og gjøre, og formidle tankene hans, sier Spicer.

Han understreker at han selv ikke kunne tenke seg tilbake til jobben i Det hvite hus. Han er også glad for å slippe å håndtere mediestormen i kjølvannet av Trumps uttalelser etter møtet med Vladimir Putin i Helsingfors og snuoperasjonen i etterkant.

– Jeg er glad for at jeg er ute og promoterer en bok, og slipper å forholde meg til det akkurat nå, sier Spicer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder