Syriske medier: Hevder Israel står bak angrep

Ifølge nyhetsbyrået AFP mener syriske myndigheter at det er Israel som har angrepet en militærflyplass i Homs-provinsen vest i Syria. Minst 14 mennesker skal være drept, melder nyhetsbyrået AP.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det statlige nyhetsbyrået SANA skriver at minst åtte missiler er skutt ned av den syriske luftforsvaret. Byråets kilder hevder at missilene er skutt ut fra israelske F15 jagerfly fra libanesisk luftfrom mot basen T4.

SOHR, Syrian Observatory for Human Rights, en gruppe som overvåker situasjonen i landet der krigen er inne i sitt åttende år, melder ifølg AP om minst fjorten drepte. Blant de drepte skal det være iranske statsborgere. Det skal også være flere skadede.

Flybasen ligger mellom byene Homs og Palmyra, melder CNN.

Opplysningene er ikke bekreftet. Nyhetsbyrået SANA omtalte tidligere i dag angrepet som «trolig amerikansk aggresjon».

Pentagon på sin side avviser i en uttalelse at USA står bak.

«Vi gjennomfører ikke luftangrep mot Syria i øyeblikket. Men, vi fortsetter å følge situasjonen nøye, og støtter den pågående diplomatiske innsatsen for å holde de som bruker kjemiske våpen i Syria og andre steder, ansvarlige», skriver det amerikanske forsvarsdepartementet i en uttalelse.

Foto: FLYBASE: Basen som er angrepet ligger mellom byene Homs og Palmyra, ikke langt fra grensen til Libanon.

les også

Hjelpeorganisasjon: Over 100 drept etter kjemisk angrep i Syria

Meldingene kommer like etter at både Frankrike og USA har lovet kraftig reaksjoner mot Syria etter helgens påståtte kjemiske angrep mot byen Douma.

Begge de to presidentene har slått fast at det er snakk om et kjemisk angrep. Under en telefonsamtale søndag, ble Macron og Trump enige om at Syrias president Bashar al-Assads regime må stilles til ansvar «for sine gjentatte brudd på menneskerettighetene».

President Trump langet søndag ut mot Assad på Twitter, og kalte ham for et dyr. Han varslet en «høy pris å betale» for det påståtte angrepet.

FNs sikkerhetsråd er kalt inn ti hastemøte mandag, etter krav både fra Russland og fra ni land som har bedt om at situasjonen i Douma diskuteres.

Det er meldt at så mange som hundre mennesker kan ha dødd i angrepet:

– Prisen for dette blir høy, sa USAs president Donald Trump da angrepet ble kjent.

Det gjorde at Russland krevde hastemøte i Sikkerhetsrådet for å behandle «internasjonale trusler mot fred og sikkerhet.»

I følge Reuters reagerte ni andre medlemsland i sikkerhetsrådet umiddelbart: USA, Frankrike, Storbritannia, Sverige, Polen, Nederland , Kuwait, Peru og Elfenbenskysten krevde også hastemøte i sikkerhetsrådet for å diskuterer det kjemiske angrepet mot innbyggerne i byen Douma.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder