ØDELAGT: Området rundt Khao Lak var redusert til pinneved etter flodbølgen. Foto: AFP

Dødsbølgen tok barna i Bamseklubben

Glade barn lekte intetanende i den populære Bamseklubben på stranden i Khao Lak nord for Phuket i Thailand, da kjempebølgen kom. Noen sekunder senere var barna borte.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

-Vi som greide å komme oss hit, er de sterke. Det er de andre jeg er redd for, ikke minst barna som lekte i Bamseklubben på stranden da vannet veltet inn, forteller Charlotte Ölander til det svenske nyhetsbyrået TT.

Kontakt

Svenske Fritidsresor arbeidet natt til tirsdag fortsatt med å få kontakt med rundt 600 nordiske reisende i Khao Lak-området. Ifølge Utenriksdepartementet i Oslo forelå det tidlig tirsdag morgen ikke opplysninger om flere norske dødsofre enn de 13 som var kjent fra før.

Reisevarehuset MyTravel, som omfatter Ving, Always og Globetrotter, hadde ifølge Aftonbladet fått kontakt med 60-70 prosent av sine gjester. Til sammen hadde MyTravel rundt 3.500 reisende i Phuket-området.

Det franske nyhetsbyrået AFP meldte tirsdag morgen om redselsinntrykk fra Khao Lak, der flere titall lik lå i gatene eller var slengt opp i trær. Hjelpearbeidere stablet så mange som 150 døde opp på planet på en enkelt lastebil.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder