NYTT FUNN: Gravkammeret er anslått å være fra det femte dynastiet, som varte i årene fra 2495 til 2345 før kristus. Foto: AMR ABDALLAH DALSH /Reuters

Åpnet over 4000 år gammelt gravkammer i Egypt

Arkeologer har funnet et 4.400 år gammel gravkammer i nærheten av de berømte pyramidene på Giza-platået utenfor Kairo, opplyser egyptiske myndigheter.

  • NTB

Det egyptiske departementet for oldtidsminner opplyser at utgravningene på stedet begynte i oktober. Arkeologer har gjort oppdagelser i området siden 1800-tallet, og Mostafa al-Waziri, som har ledet prosjektet, tror det er mer å finne.

– Det vi ser over bakken i Egypt utgjør ikke mer enn 40 prosent av hva som finnes i dypet, sier arkeolog Mostafa al-Waziri som leder prosjektet.

GODT BEVART: Veggmalerier i god stand er funnet i et 4.400 år gammelt gravkammer nær pyramidene i Giza utenfor Egypts hovedstad Kairo. FOTO: AP

Graven skal ha tilhørt en kvinne med navnet Hetpet, som arkeologene tror sto nær de egyptiske kongelige i det femte dynastiet, som varte i årene fra 2494 til 2345 før Kristus.

les også

Skatter fra Tutankhamons gravkammer stilles ut for første gang

Kammeret ble åpnet for pressen lørdag. Det er laget av murstein og har veggmalerier i god stand som viser Hetpet i scener med jakt og fiske.

Andre bilder viser aper. I faraoenes tid ble aper holdt som husdyr, blant annet for å plukke frukt. Et bilde viser også en ape som danser foran et orkester.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder