MISTENKT: Cesar Altieri Sayoc i Minneapolis i Minnesota 31. august 2005. Foto: Arrestasjonsbilde / Reuters

Bombemistenkt hadde liste med 100 navn

Cesar Sayoc (56) som er mistenkt for å ha sendt 14 rørbomber i pakker til fremtredende demokratiske politikere og profiler, skal ha hatt en liste med over 100 mulige mål.

Artikkelen er over ett år gammel

FBI skal ha oppdaget listen i etterforskningen av 56-åringen fra Florida, opplyser en tjenestemann til Washington Post mandag, samtidig som nok en mistenkelig pakke adressert til CNN ble funnet.

les også

Dette er mannen som er siktet for brevbombene i USA

Ifølge avisen har FBI varslet personene på listen slik at de kan ta ekstra forholdsregler. Kjendiser og medieprofiler skal være blant navnene på listen.

Den siste pakken til CNN ble oppdaget på et postsenter i Atlanta mandag, og skal ligne de andre 14 av utseende. Det undersøkes om det er Sayoc som står bak denne også.

Han møtte i retten i Miami første gang mandag. Neste rettsmøte er fredag, og han vil forbli i varetekt fram til da.

De tidligere målene har vært blant andre Barack Obama, Hillary Clinton, George Soros, Robert De Niro og Maxine Waters. Pakkene inneholdt bomber laget av PVC-rør, en liten klokke, et batteri, ledninger og potensielt eksplosivt materiale. Ingen av bombene ble detonert, og det er uklart om de var i stand til det.

les også

Brevbombene: Dette har mottakerne til felles

FBI har knyttet Sayoc til pakkene gjennom fingeravtrykk og DNA. 56-åringene har et langt rulleblad, og hans aktivitet på sosiale medier viser at han var en ivrig forsvarer av president Trump og kritisk mot hans motstandere. Familiemedlemmer hevder han slet med sin psykiske helse, men nektet å oppsøke hjelp.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder