ARRESTERT: Hector Beltran Leyva  da han ble arrestert i oktober 2014. Foto: Mexico's Attorney General's Office / AP

Narkobaron Hector Beltran Levya er død

Den meksikanske narkobaronen Hector Beltran Levya er død. Han skal ha dødd av hjertestans, 56 år gammel.

Publisert:

Det var søndag kveld den tidligere lederen for et av Mexicos mest hevngjerrige og nådeløse narkokarteller døde, etter å ha fått hjertestans i fengselet. Levya har vært fengslet siden mars 2016.

les også

Aktor om «El Chapo»: Førte krig mot familiemedlemmer

Innenriksministeren i Mexico opplyser at 56-åringen ble fraktet til et sykehus i byen Toluca etter å ha klaget på brystsmerter, men at legene ikke var i stand til å redde livet hans.

BROR: Alfredo Beltran Levya, kjent som «El Mochomo», da han ble arrestert i januar 2008. Foto: Eduardo Verdugo / TT NYHETSBYRÅN

Narkobaronen med kallenavnet «The H» ble arrestert i San Miguel de Allende i 2014, der han ifølge Reuters hadde utgitt seg for å være kunsthandler og eiendomsmegler.

les også

Rettssaken mot El Chapo har startet i New York

Det familiedrevne kartellet Beltran Levya skal ifølge New Zealand Herald ha vært et av de ledende kartellene i Mexicos narkohandel. De hadde kontroll over grenseregionen mot USA i Sonora og var med i kartell-koalisjonen ledet av Sinaloa-kartellet, som endte i en blodig internkrig da den brøt sammen i 2008.

FENGSLET: Hector Beltran Levya blir eskortert i Mexico City i oktober 2014. Foto:  Attorney General's Office /REUTERS

Hectors brødre Alfredo og Carlos ble arrestert, mens Arturo ble drept. Hectors kone Clara Laborin Archuleta ble arrestert i 2016, etter å ha overtatt kartell-ledelsen og forsøkt å ta tilbake kontrollen over Acapulco.

les også

Narkogrotte med 50 tonn metamfetamin funnet i Mexico

Lederen for Sinaloa-kartellet, Joaquin «El Chapo» Guzman, er for tiden i retten i Brooklyn, anklaget for narkohandel, og er mistenkt for å ha bidratt med informasjon som førte til Alfredos arrestasjon.

Hector satt fengslet i et føderalt høysikkerhets-fengsel i Altiplano hvor han ventet på å bli stilt for retten for flere forbrytelser.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder