FORTSETTER GRANSKINGEN: Elijah Cummings, som leder kontrollkomiteen i Representantenes hus under en pressekonferanse i juli. Fra venstre flerallsleder Nancy Pelosi, etterretningskomiteens leder Adam Schiff og justiskomiteens leder Jerry Nadler. Foto: J. Scott Applewhite / AP

Det hvite hus stevnet av demokratene i Kongressen

Etter det de beskriver som forsøk på å blokkere granskingen, har demokratene i kongressen besluttet å stevne Det hvite hus for å få utlevert dokumenter om Ukraina-samtalen.

  • Ingrid Hovda Storaas

Leder av kontrollkomiteen i Representantenes hus, Elijah Cummings, har stevnet Det hvite hus, skriver ABC.

Stevningen kommer etter at Trump-administrasjonen har nektet å overlevere materiale komiteen etterspurte 9. september, i forbindelse med riksrettsgranskingen av president Donald Trump.

les også

Pelosi om riksrett: – Vi hadde ikke noe valg

– Vi har ikke noe annet valg enn å komme med denne stevningen, sier Cummings i stevningen, som også lederne for etterretningskomiteen og utenrikskomiteen – Adam Schiff og Eliot Engel – stiller seg bak.

Her kan du lese hele brevet.

Brevet er adressert til Mick Mulvaney, som er stabssjef i Det hvite hus.

STEVNET: Stabssjef i Det hvite hus Mick Mulvaney. Foto: JIM LO SCALZO / EPA

Pressesekretær Stephanie Grisham i Det hvite hus sier at stevningen ikke vil utgjøre noen forskjell.

– Det vil bare bli flere forespørsler om dokumenter, bortkastet tid og skattebetalernes penger, som vil vise at presidenten ikke har gjort noe galt, sier hun ifølge CNN.

Les også: Frigir tekstmeldinger: - Kan være skadelig for Trump

Hun skriver også at demokratene kan fortsette sin runddans, mens «presidenten og hans administrasjon fortsetter å jobbe på vegne av det amerikanske folk.»

Vanskelig å henge med? Se forklaringen på hvorfor Trump risikerer riksrett her:

les også

Trump mener varsler fikk skrivehjelp av topp-demokrat

Dokumentene demokratene er ute etter, er først og fremst relatert til telefonsamtalen Trump hadde med Ukrainas president Volodymyr Zelensky 25. juli. Det hvite hus har fått frem til 18. oktober for å utlevere dokumentene.

– Dersom du ikke overholder denne stevningen, inkludert på forespørsel fra presidenten, vil det bli sett på som bevis for hindring av riksrettsgranskingen, og kan bli brukt negativt mot deg og presidenten, skriver de i brevet.

Trump selv har sagt at han kommer til å formelt klage inn riksrettsprosessen til kongressen, til tross for at han anerkjenner at demokratene ser ut til å ha nok stemmer til å fortsette.

– De kommer til å angre til slutt. Jeg tror virkelig de vil betale en høy pris i meningsmålingene, sier presidenten ifølge AP.

Mer om

  1. Riksrettprosessen mot Trump
  2. Amerikansk politikk
  3. Det hvite hus

Flere artikler

  1. Det hvite hus i oppsiktsvekkende brev: Vil ikke samarbeide i riksrettsgransking

  2. Mulig nytt Ukraina-varsel om Trump

  3. Trump slår tilbake etter riksrettsetterforskning: Massive Facebook-angrep

  4. Pompeo bekrefter at han lyttet til Trumps samtale med Zelenskyj

  5. Toppadvokaten som nektet å vitne: - Har en helt sentral rolle

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder