Racingstjerne og familien i dramatisk flyulykke

Den tidligere Nascar-føreren Dale Earnhardt Jr., kona Amy og deres 15 måneder gamle datter unnslapp flykrasjen uten alvorlige skader.

– Da vi kom til stedet kom det kraftige flammer fra flyet, forteller brannsjef i området Barry Carrier til CNN, og sier at alle som var om bord da hadde kommet seg ut på egen hånd.

Flyet havnet ifølge politiet på utsiden av rullebanen under landingen på flyplassen Elizabethton i Tennessee. Der skal det ha krasjet i et gjerde og tatt fyr.

I tillegg til den lille familien var det to piloter om bord, skriver AP.

I FLYULYKKE: Dale Earnhardt Jr. og kona Amy på et Nascar-arranegent 29. november i fjor. Foto: David Becker / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Earnhardts søster Kelley Earnhardt bekrefter på Twitter at broren var involvert i ulykken, og at det står bra til med alle sammen:

– Jeg kan bekrefte at Dale, Amy og Isla var involvert i et krasj sammen med to piloter i ettermiddag. Alle er trygge og har blitt tatt med til sykehuset for oppfølging. Vi har ikke mer informasjon nå, og takker for forståelsen.

RACINGSTJERNE: Dale Earnhardt Jr. (44) er sønn av racinglegenden Dale Earnhardt, som omkom under Daytona 500-løpet i 2001. Foto: Nick Wass / TT NYHETSBYRÅN

Ifølge Guardian er Earnhardt Jr. innlagt på sykehus med mindre alvorlige skader etter krasjen, mens de andre skal være utskrevet.

Amerikanske luftfartsmyndigheter sier at flyet, som var av typen Cessna Citation, rullet av rullebanen og tok fyr etter landingen klokken 15.40 torsdag ettermiddag lokal tid.

Amerikanske National Transportation Safety Board skriver på Twitter at de sender to representanter til Tennessee for å granske ulykken.

Dale Earnhardt Jr. har blitt kåret til den mest populære Nascar-føreren hele 15 ganger – sist i 2017 – og har ifølge AP 26 cupseire bak seg. Nå jobber han som ekspertkommentator for kanalen NBC.

Han skal være verdt hele 400 millioner amerikanske dollar, eller i overkant av 3,6 milliarder norske kroner, og har flere ganger vært med på Forbes liste over verdens best betalte idrettsutøvere.

Earnhardt Jr. er sønn av racinglegenden Dale Earnhardt, som omkom under Daytona 500-løpet i 2001. Han var USAs mest populære fører på det tidspunktet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder