STENGTE COCKPIT: Andreas Lubitz styrtet ifølge franske etterforskere Germanwings-flyet i fjellsiden med overlegg. Her fra et maratonløpi Hamburg i 2009. Foto:,Reuters

Bild: Lubitz vurdert som «ikke egnet til å fly» under utdanningen

Politi-teori: Andreas Lubitz skal ha vært i en personlig livskrise

MONTABAUR/OSLO (VG) Da Andreas Lubitz (27) var student ved Lufthansas pilotskole i USA skal han ha mottatt psykiatrisk behandling i halvannet år, og i en periode vært oppført som «ikke egnet til å fly».

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det skriver den tyske avisen Bild.

Andreas Lubitz (27) er annenpiloten som etterforskerne mener med viten og vilje styrtet Germanwings-flyet med 149 passasjerer inn i en fjellvegg i alpene. Alle passasjerene i flyet omkom.

På en pressekonferanse i går bekreftet administrerende direktør Carsten Spohr i Germanwings at Lubitz tok en pause i utdanningen for seks år siden.

VG I TYSKLAND: Mona Grivi Norman og Jarle Brenna. Foto: ,

– Jeg kan ikke si årsaken til at han tok en pause over flere måneder, uttalte Spohr, som henviste til legens taushetsplikt.

«Alvorlig depressiv episode»

En kilde i Lufthansa bekrefter overfor den tyske avisen Bild at årsaken til avbruddet i utdanningen skyldtes at Lubitz hadde psykiske problemer.

Ifølge avisens kilde skal Lubitz ha hatt «en alvorlig depressiv episode» i 2009, og han skal ha fått psykiatrisk behandling i ett og et halvt år mens han var student ved Lufthansas pilotskole i Phoenix i USA.

LES OGSÅ:Flyklubbleder: – Han var en helt normal ung mann

I en periode var han under utdanningen oppført som «ikke skikket til å fly», skriver avisen.

I Lubitz’ sertifikasjon fra Federal Aviation Authority skal det ifølge avisen være vedlagt et notat som bekrefter at Lubitz skal motta regelmessige undersøkelser av lege.

Skal ha jobbet som flyvert før han ble pilot

Foto: ,

Germanwings-sjefen benektet torsdag at Lubitz ikke var egnet til å fly.

Han beskrev 27-åringen som 100 prosent «fit to fly» og viste til at han hadde bestått selskapets psykologiske tester.

Lubitz fullførte til slutt pilot-utdanningen, men skal ha jobbet som flyvert for Lufthansa i et år før han fikk jobb som pilot i datterselskapet Germanwings, skriver Bild.

Tyske politietterforskere mener han befant seg i en personlig livskrise, og flere tyske medier spekulerer i om Lubitz og kjæresten nylig skal ha gjort det slutt.

Naboer skal også ha fortalt at han bodde sammen med en kvinne, men hun skal ikke være lokalisert, skriver NTB.

Ransaket leiligheten

Torsdag kveld ransaket tysk politi Lubitz' leilighet i Düsseldorf hvor de skal ha gjort «funn av betydning».

Ifølge Global Radio News (GRN) vil ikke de tyske etterforskerne si hva som ble funnet i leiligheten, ut over at det var noe «av betydning».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder