Ordkrig mellom sykehuset og radiokanalen etter selvmordet

LONDON (VG) Radiostasjonen hevder de forsøkte å varsle sykehuset hvor hertuginne Kate var innlagt om den tragiske tulletelefonen.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Men sykehuset Kong Edward den VII avviser kategorisk at de ble kontaktet av den australske radiostasjonen 2Day FM før den fatale telefonspøken ble kringkastet.

Les også: Slik var radiovertenes gråtkvalte unnskyldning

- Radiostasjonen snakket ikke med noen i sykehusets ledelse eller noen i selskapet som håndterer spørsmål fra media etter at de hadde tulleringt hit, sier en talsmann for sykehuset til Sky News.

HOLDER VAKT: Her står politiet utenfor Edward VII's-sykehuset i London etter at Jacintha Saldanha ble erklært død fredag. Foto: JONATHAN BRADY, PA PHOTOS

Sjefen for selskapet Southern Cross Austereo som eier radiostasjonen hevder derimot at det gjentatte ganger ble ringt til sykehuset.

- Det er helt sant at vi forsøkte å kontakte dem flere ganger, sier Rhys Holleran.

- Vi ringte dem for å diskutere hva vi hadde tatt opp. Vi forsøkte å kontakte dem minst fem ganger.

DØD: Sykepleieren Jacintha Saldanha (46). Foto: Metropolitan Police

Kvalm hertuginne

De to programlederne Mel Greig og Michael Christian ringte sykehuset mens Kate var innlagt med alvorlig svangerskapskvalme og utga seg for å være prins Charles og dronning Elisabeth. Sykepleier Jacintha Saldanha som tok imot telefonen, ble funnet død fredag morgen.

Lørdag sendte ledelsen ved sykehuset et svært kritisk brev til den australske radiostasjonen hvor de langt på vei anklager programmet for å ha forårsaket sykepleierens selvmord.

VGTV: Se intervju med radiovertene her

- Hun må ha følt mye skam etter hendelsen, sier broren hennes Naveen til The Daily Mail.

Radioselskapet har hele tiden hevdet at de ikke har brutt noen lover. Ifølge den australske radiobransjens egne regler skal ikke hemmelige opptak av personer sendes uten samtykke, hvis de risikerer å bli identifisert. Spørsmålet om radiostasjonen prøvde å kontakte sykehuset eller ei, kan derfor bli viktig.

TULLERINGTE: Australske Mel Greig (t.v.) og Michael Christian (t.h.) er radioverter og tulleringte til sykehuset onsdag morgen. Foto: AFP PHOTO / SOUTHERN CROSS AUSTEREO

Spøken skal ha vært gjennom stasjonens sjekkerutiner før den gikk på lufta.

Gir milliongave

Tirsdag melder radiostasjonen at reklameinntektene frem til nyttår vil bli donert til familien etter sykepleieren som tok livet sitt.

Minimumsbeløpet vil være 500.000 australske dollar, tilsvarende tre millioner norske kroner, melder TV 2.

Også radiostasjonens tradisjonsrike julefest er avlyst, på grunn av den tragiske hendelsen i England.

- Får det til å vrenge seg i meg

Programleder Mel Greig gråt da hun og kollega Michael Christian ble intervjuet av to australske TV-kanaler i går.

- Det går ikke ett eneste minutt uten at jeg tenker på hva familien går gjennom og tanken på at vi kan ha bidratt til det får det til å vrenge seg i meg, gråt hun.

De to trodde ikke at de ville blitt satt over til rommet hvor hertuginnen lå.

- Det var ment å være morsomt og sorgløst, men fikk en tragisk vending som jeg ikke tror vi kunne forutsett, sa Christian.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder