TOK TIL TÅRENE: Barnefaren Justin Ross Harris (33) gråt da han ble fremstilt for retten i Marietta i den amerikanske delstaten Georgia i USA torsdag.
TOK TIL TÅRENE: Barnefaren Justin Ross Harris (33) gråt da han ble fremstilt for retten i Marietta i den amerikanske delstaten Georgia i USA torsdag. Foto:Kelly Huff,Reuters

Sendte sex-meldinger mens sønnen døde i bilen

Politiet la frem nye mobilbevis i retten

UTENRIKS

Justin Ross Harris (33) sendte skitne SMS-meldinger og nakenbilder til seks kvinner mens han, ifølge politiet, lot sønnen dø i en glovarm bil.

Publisert: Oppdatert: 04.07.14 06:15

En av kvinnene var mindreårig, opplyste politiet da Harris ble fremstilt for retten i Georgia i USA torsdag. Etterforskerne mener den tidligere 911-operatøren forlot den 22 måneder gamle Cooper for at han skulle dø i den glovarme bilen. Hendelsen skjedde 18. juni, og ifølge CNN var det 33 grader på det varmeste den dagen.

- Jeg mener bevisene viser at det ble gjort med vilje, sa politietterforsker Phil Stoddard under rettsmøtet, hvor Harris ba om å bli satt fri mot kausjon.

Hevder han elsket sønnen

33-åringen hevder at han glemte levere i barnehagen og reiste direkte til jobb uten å registrere at sønnen satt fastspent i baksetet. Politiet viste imidlertid til at Harris gikk ut for å plassere en gjenstand i bilen i løpet av arbeidsdagen. Ifølge barnefaren ble han først klar over hva som hadde skjedd da han skulle reise fra jobb etter syv timer.

Han skal da ha oppsøkt parkeringsplassen til en strippeklubb og spurt om hjelp. Da politiet kom til stedet, nektet han å avslutte en mobilsamtale og skjelte ut tjenestemennene, skriver New York Post.

I politiavhør har Justin Ross Harris forklart at han elsket sønnen. Samme dag som den lille gutten døde skal de ha spist frokost på hurtigmatkjeden Chick-fil-A. Etterpå skal han ha plassert sønnen i barnesetet i bilen og gitt ham et kyss på kinnet.

- Han ønsket at Cooper skulle vite at faren elsket ham, fortalte Stoddard i retten.

Surfet forum for barnløse

Politietterforskeren fester imidlertid ikke lit til historien som Harris har fortalt i avhør. Han viste til etterforskningen som har avdekket at barnefaren var innom et Reddit-forum med navnet «child-free» - barnløs. Han skal også ha brukt søkeordene «how to survive in prison» - hvordan overleve i fengsel.

Harris og kona, som hadde økonomiske problemer, hadde ifølge politiet tegnet to forskjellige livsforsikringer på sønnen. Samlet kan de få utbetalt rundt 170.000 norske kroner.