DØDSVIRUS: Helsearbeidere begraver nok et offer for det dødelige ebolaviruset på en kirkegård i Freetown. Foto:Baz Ratner,Reuters

Over 7500 døde av ebola i Vest-Afrika

7573 mennesker har til nå dødd av ebola i de tre vestafrikanske landene som er hardest rammet, meldte Verdens helseorganisasjon (WHO) onsdag.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I alt er det rapportert 19.463 sykdomstilfeller i Sierra Leone, Liberia og Guinea. Sierra Leone har hatt flest tilfeller av ebola, 9004. Men det er Liberia som har de høyeste dødstallene. Der har 3.384 mennesker mistet livet av sykdommen, viser tallene fra WHO.

Regjeringen i Sierra Leone innførte julaften omfattende tiltak for å hindre ytterligere spredning av det dødelige viruset. De neste fem dagene må alle butikker og markeder holde stengt, og det blir innført kjøreforbud i og utenfor landsbyene. Det gjøres unntak for kjøretøy som er på oppdrag knyttet til bekjempelse av epidemien.

Den pågående ebola-epidemien krevde sitt første dødsoffer i Guinea for nøyaktig ett år siden. Peter Piot, som var med å oppdage viruset i 1976, anslår at epidemien vil vare ut 2015.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder