VIL IKKE DRA: Morgan Tsvangirai. Foto: Reuters

Toppmøte om Zimbabwe-regjering utsatt

Toppmøtet som skal forsøke å skape bevegelse i regjeringssituasjonen i Zimbabwe utsettes i en uke og flyttes tilbake til Harare.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Årsaken er at opposisjonsleder Morgan Tsvangirai nekter å dra til Swaziland.

Utsettelsen og flyttingen ble kunngjort i en erklæring som Samarbeidsorganisasjonen for det sørlige Afrika SADC sendte ut i Swazilands hovedstad Mbabane mandag kveld. Kong Mswati III av Swaziland bekreftet kunngjøringen,

- Tsvangirai skulle vært her, men på grunn av tekniske problemer på Tsvangirais eget hold var han ikke i stand til å komme, sa kongen. En talsmann for opposisjonslederen sa at han først hadde fått reisepapirene sent søndag, og kalte dette en fornærmelse.

- Utviklingen gjør det svært vanskelig for oss å stole på meglingsprosessen. Vår tro og håp til meglingsprosessen og dens mulighet til å gi Zimbabwes folk en løsning, blir nå trukket i tvil, het det i et uttalelse fra opposisjonspartiet MDC.

En maktdelingsavtale mellom MDC og president Robert Mugabes parti ZANU-PF er inngått. Men forhandlingene om sammensetningen av den nye regjeringen har vært nær ved å bryte sammen fordi Mugabe har utpekt sine egne folk til de tyngste ministerpostene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder