I MEXICO: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit svarte på spørsmål fra pressen under deres besøk i Mexico City mandag. Foto: Scanpix

Store forventninger til Mexico-besøket

Kronprinsparet har store forventninger til det offisielle besøket i Mexico. Men landets politiske problemer vil de ikke uttale seg om.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Det overlater vi til andre i vårt følge, sier en diplomatisk kronprins Haakon.

De gode relasjonene mellom Norge og Mexico var han derimot mer enn villig til å uttale seg om og håpet at forholdet ville bli enda bedre etter det norske besøket i landet.

Mandag innledet kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit sitt fire dager lange besøk i Mexico. Første dag var det foruten de seremonielle «øvelsene» som kransenedlegging og offisiell mottakelse hos presidenten, besøket på Frida Kahlo-museet som gjort sterkt inntrykk.

Les også:Mette-Marit kledd i Mexicos farger

VIL DELE OPP: Kronprinsparet, her på besøk i Mexico City. Foto: Scanpix

Møte i den blå hagen

Etter en omvisning i den kjente mexicanske kunstnerens hjem, som nå er museum, var det tid for et møte med norsk og mexicansk presse i den fantastiske blå hagen utenfor.

Kronprinsparet hadde forberedt seg godt til besøket og uttrykte stor beundring både for den berømte kunstneren og hennes like berømte ektemann Diego Rivera.

- Å se huset og all kunsten gjorde et sterkt inntrykk, men jeg synes det var veldig spesielt at urnen med asken hennes fortsatt står i et av rommene, sa kronprinsessen etter omvisningen.

Frida Kahlo og Diego Rivera levde i et svært stormfullt ekteskap, men de var gift med hverandre fram til Frida Kahlo døde i 1954.

Les også:Kronprinsparet skal åpne «oljedører» i Mexico

Slipper å ta skjegget

Kronprinsen hadde fortsatt skjegget i behold da han ankom Mexico. Oljeselskapet Pemex har gitt ham dispensasjon til å beholde også når han om få dager skal ut på et oljeproduksjonsfartøy der det av sikkerhetsgrunner ikke er lov med skjegg.

- Det hadde nok løst seg i alle tilfeller, sa en smilende kronprins mens kronprinsessen raskt la til med en latter:

- Men han hadde ikke fått dispensasjon fra kona til å ta det vekk!

HILSET: Kronsprins Haakon blir hilset av vaktene etter kransenedleggelsen ved monumentet i Mexico City. Foto: AP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder