Mexicanske myndigheter: «El Chapo» er utlevert til USA

Narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzmán er utlevert til USA, opplyser myndighetene i Mexico.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det skriver blant andre nyhetsbyrået AP.

Guzmán ble torsdag utlevert til landet der han er ettersøkt for blant annet narkotikasmugling, følge det mexicanske utenriksdepartementet.

«El Chapo» ble pågrepet i byen Los Michis i januar i fjor, omkring seks måneder etter en spektakulær rømning fra et høysikkerhetsfengsel. Bare noen dager senere bekreftet mexicanske myndigheter at han ville bli utlevert til USA.

Les også: Sønnen til «El Chapo» bortført

– Jeg kan bekrefte at det er vanlig praksis å be om utlevering av folk som er siktet i USA når de er pågrepet i et annet land, sia Peter Carr, talsperson i det amerikanske justisdepartementet, til CNN den gangen.

Narkobaronen ble sammen med flere kartelledere i 2009 dømt for å ha importert mer enn 120 tonn kokain mellom 1990 og 2005. Dopet skal i hovedsak stamme fra Colombia.

Historien om «El Chapo»: Fattiggutten som ble narkoboss (NB: Krever innlogging)

I tillegg til New York er «El Chapo» tiltalt for narkotikalovbrudd i Arizona, California, Texas, Illinois, New York, Florida og New Hampshire.

Guzmán har vært den antatt største mafiasjefen i Mexico de siste tiårene – først og fremst som øverste leder av det beryktede Sinaloa-kartellet som står bak omfattende narkotikasmugling fra Mexico til store deler av verden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder