PÅGREPET: Britisk politi anholdt torsdag en mann på bakken ved Whitehall utenfor Parlamentet i London før han så ble ført bort av politiet. Foto: Niklas Halle'n AFP

Terrormistenkt mann pågrepet ved Parlamentet i London

Mannen som ble pågrepet med kniver i nærheten av Parlamentet i London, er mistenkt for terrortilknytning, opplyser politiet.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

I en uttalelse fra politiet heter det at ingen personer ble skadd og at hendelsen torsdag ettermiddag er avklart. Kort tid senere bekrefter politiet at mannen var i besittelse av kniver og at pågripelsen hadde hjemmel i terrorlovgivningen. Politiet påpeker at det ikke foreligger noen pågående trussel etter pågripelsen.

Les også: London-terroren: Seks personer er løslatt

Et større antall bevæpnede politifolk sperret torsdag ettermiddag av området, der det befinner seg en rekke regjeringsbygninger. Øyevitner beskrev to kniver og en mann som lå på bakken i Whitehall.

Les også: Justisministeren vil lagre IP-adressen din i seks måneder

Bakgrunnen for hendelsen er ikke kjent. Sikkerheten er blitt skjerpet rundt parlamentsbyggene siden 22. mars. Da kjørte en mann ned flere fotgjengere med bil på Westminster Bridge før han knivstakk og drepte en politibetjent i et forsøk på å ta seg inn i Parlamentet.

Til sammen fem personer døde, inkludert gjerningsmannen, som ble skutt av politiet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder