GLAD FAMILIE: Lille Anggi (15 mnd) får besøk av sin mor og far etter operasjonen som skilte henne fra den siamesiske tvillingsøsteren hennes. Begge er utenfor livsfare. Foto: EPA

- Tvillingene vil kunne hoppe på hvert sitt ben

(VG Nett) De siamesiske tvillingene som lørdag ble skilt fra hverandre vil bli i stand til å hoppe rundt, selv om de bare har ett ben hver, sier legene.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

I går fikk de mat og pustet ved egen hjelp. Legene på sykehuset i Singapore sier tilstanden til søstrene er stabil.

Begge vil klare å hoppe rundt ganske raskt, selv om de bare har et ben hver, mener legene.

- Jeg tror vi alle er meget sikre på, etter å ha sett røntgenbildene, at dette kommer til å være ben som bærer vekten og at de vil være i stand til å hoppe rundt ganske raskt, sier Tan Kai Chah, som var en av de 15 legene som deltok i den kompliserte operasjonen.

KOS AV PAPPA: En av de 15-måneder gamle siamesiske tvillingene som ble skilt fra hverandre lørdag får oppmerksomhet av faren Sobari. Anjeli takker faren ved å ta tak i haken hans. Foto: AP

Koste med fars hake

Mor og far er overlykkelige over at barna overlevde operasjonen.

Tirsdag stod far Sobari over sengen der Anjeli ligger. Han strøk henne over pannen og hvisket pene ord. Den lille jenta tok forsiktig tak i farens hake.

Også Anggi fikk foreldrene kose med i dag. Far kysset hånden hennes mens moren la munnen inntil pannen på den lille jenta.

Legene mener den lykkelige familien kan være ute av sykehuset innen seks uker.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder