RESTENE: Indonesisk politi løfter det som er igjen av terrormistenkte Azhari Husin. Foto: EPA

Fant 30 bomber hos Bali-terrorist

(VG Nett) Politiet fant i går 30 bomber hjemme hos terroristen som skal ha vært hjernen bak Bali-bombene. Terroristen prøvde å ta sitt eget liv, men ble skutt av politiet.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

I dag fikk politiet bekreftet ved hjelp av fingeravtrykk at det virkelig var Azahari bin Husin som ble funnet og som mistet livet i Indonesia onsdag, melder AP.

HUSET: Deler av taket på huset til Azahari Husin er blåst av. Foto: Reuters

Azahari har vært en av Asias mest ettersøkte terrorister og regnes som hjernen bak Bali-bombene både i 2002 og i oktober i år, i tillegg til bombene mot Marriott Hotel i Jakarta i 2003.

Også en annen mann, Arman said Sutanto, mistet livet under politi-raidet. Han skal også ha vært på politiets liste over terrormistenkte.

30 bomber
Inne i den delvis ødelagte bygningen i Malang, øst for Jakarta fant politiet 30 bomber. Noe som tyder på at terroristene kan ha planlagt flere angrep.

Vitner har fortalt TV-kanalen SCTV at de hørte to eksplosjoner og skudd før politiet gikk inn i huset hvor den mistenkte terroristen oppholdt seg. Ifølge Jakartas Metro TV ble taket blåst av huset.

Indonesisk antiterrorpoliti gikk inn i huset i fullt bombeutstyr. I dag puttet de den døde Azahari i en gul pose.

Selvmordsbomber identifisert

Identifikasjonen av en av de tre selvmordsbomberne som stod bak restaurantbombene på Bali i oktober, ledet politiet til Husin.

- Indonesisk politi identifiserte selvmordsbomberen fra East Java-provinsen for ti dager siden. Det ledet dem til Azahari bin Husin, sier den australske politisjefen Mick Keelty.

Azahari anklages for å være sjefen for bombelaging for den al-Qaida-linkede terrorgruppen Jemaah Islamiyah.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder