TORSDAG: Dette bildet ble tatt etter at flere mennesker ble drept i Navolato i delstaten Sinaloa torsdag kveld. Lørdag opplyser mexicanske myndigheter at det også fredag fant sted et blodbad i Sinaloa. Da ble 19 væpnede menn drept. Foto: Enric Marti AP

30 drept i mexicanske Sinaloa i helgen

Kampene mellom narkotikagjengene i delstaten Sinaloa toppet seg denne helgen med 30 drepte.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Delstaten på Mexicos nordlige Stillehavskyst er hjemmebanen til landets mest aktive narkotikasmuglere. Etter en relativt rolig periode, har det siste året vært spekket med skyting, vold og drap.

Delstaten er fødested for en rekke beryktede gjengledere. Siden Sinaloa-kartellets leder Joaquin «El Chapo» Guzman ble pågrepet i fjor og utlevert til USA, har volden økt dramatisk i området.

Analytikere sier det er brutt ut en maktkamp mellom rivaliserende fraksjoner i kartellet, som samtidig utfordres av andre gjenger som det fryktede Jalisco Nueva Generacion-kartellet.

STERKE BILDER: Også på torsdag ble flere mennesker drept i delstaten Sinalao. Ved siden av døde mennesker har politiet satt opp merker som viser hvor skuddene falt. Foto: Enric Marti AP

I årets fem første måneder har antallet drap i delstaten økt med 76 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, ifølge offisiell statistikk. På landsbasis har drapstallene økt med 30 prosent i perioden.

Bare i mai ble 2186 mennesker drept i Mexico.

Les mer: Narkobaronen «El Chapo» stilles for retten våren 2018

Bildene av de drepte menneskene i denne saken stammer fra en skyteepisode i Navolato i Sinaloa torsdag. Der ble det funnet 59 tomhylser fra automatvåpen.

SINALAO: Stedet er et fødested for en rekke beryktede gjengledere. De fem første månedene i år økte antallet drap i delstaten med 76 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Dette bildet fra byen Navalato er tatt torsdag denne uken. Foto: Enric Marti AP

Fredag fant det sted et nytt blodbad i delstaten.

Det startet ved at en gruppe væpnede menn fra rivaliserende gjenger begynte å skyte på hverandre i småbyen Villa Union, ifølge påtalemyndighetens kontor. To personer ble drept.

En gruppe politifolk fra strandbyen Mazatlán, drøyt to mil unna, var på en rutinepatrulje i området, ifølge Sinaloas viseminister for sikkerhet, Cristobal Castaneda.

KAMPER: En etterforsker tar bilder av åstedet hvor tre mennesker ble skutt inne i en bil i Culican i Sinalao. Foto: Enric Marti AP

De væpnede mennene, som var fordelt på fire kjøretøy, skal ha gått til angrep på den lokale politipatruljen på en motorvei.

Januar 2016: Storaksjon mot Sinalao-kartellet i Mexico

Soldater og delstatspoliti kom dem til unnsetning, og 17 væpnede menn ble drept, ifølge delstatsmyndighetene. Fem lokale politifolk fikk lettere skader.

Kommentar: I narkotikakrigens vold

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder