DØDE: Otto Warmbier døde like etter at han kom hjem fra nordkoreansk fangenskap. Her er han på en pressekonferanse i Nord-Korea i februar i fjor. Foto: Reuters

Otto Warmbiers familie sier nei til obduksjon

Familien til studenten som døde etter halvannet år i nordkoreansk fangenskap, vil ikke at sønnen obduseres. Dermed forblir dødsårsaken en gåte.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Den 22 år gamle studenten døde på sykehus mandag, uken etter at han ble sendt hjem fra Nord-Korea i koma. Rettsmedisinerne i familiens hjemby sier de vil følge de pårørendes ønske om at det ikke gjennomføres en obduksjon.

Dermed vil den faktiske dødsårsaken forbli ukjent inntil videre, melder CNN.

– Ingen konklusjoner er trukket så langt, ettersom det er flere journalopplysninger og bilder som skal undersøkes, i tillegg til at vitner skal forklare seg, heter det i en pressemelding fra rettsmedisinerne.

Trump etter dødsfallet: – USA fordømmer nok en gang brutaliteten til det nordkoreanske regimet

De har så langt forholdt seg til undersøkelser som ble gjort av luftambulansen som hentet studenten hjem og sykehuset han lå på i USA frem til han døde.

Familien holdt pressekonferanse etter løslatelsen:

Dødsfallet har ført til kraftig fordømmelse av Nord-Korea der 22-åringen sonet 17 måneder av en dom på 15 års fengsel og straffarbeid.

Han var beskyldt for å ha forsøkt å stjele en propagandaplakat fra hotellet han bodde på da han besøkte landet vinteren 2016.

22-åringen var i koma da han kom hjem til USA. Han kunne åpne øynene, men reagerte ikke på stimuli.

Leger om tilstanden før dødsfallet: Han har alvorlig hjerneskade

Myndighetene i Nord-Korea sier hans koma kom etter at han ble rammet av botulisme og hadde tatt en sovepille. Amerikanske leger sier de ikke fant «noen tegn» på «aktiv botulisme» hos Warmbier.

Otto Warmbier bisettes torsdag fra sin gamle videregående skole.

VG har besøkt verdens mest lukkede land: Syv dager i Nord-Korea

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder