OPPSIKTSVEKKENDE PÅSTANDER: Anthony Scaramucci kommer med en overraskende uttalelse i sitt første intervju etter at han fikk sparken. Her fra hans korte løpebane i Det hvite hus. Foto: Jonathan Ernst Reuters

Scaramucci: Intrigemakere forsøker å fjerne Trump

«Elementer» internt i Det hvite hus forsøker å presse ut
presidenten, hevder den tidligere Trump-toppen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Dette hevder Anthony Scaramucci, president Donald Trumps kortlivede kommunikasjonssjef, i et intervju med ABC News.

– Det som skjer i Washington er at… presidenten representerer ikke det politiske etablissementet, så av forskjellige grunner har de bestemt seg for at de vil kaste ham ut, sier han i TV-intervjuet søndag. Sitatene er gjengitt av BBC.

– Jeg mener det er elementer i Washington, inkludert det Hvite hus, som ikke nødvendigvis følger opp presidentens interesser eller agenda, fortsetter han.

I intervjuet vil han ikke svare på hvem dette skal være, men sier han allerede har navngitt noen av dem.

Feide med flere

Dette er det første intervjuet Scaramucci gir siden hans ti dager lange karriere som kommunikasjonssjef i Det hvite hus.

Han ble presset ut av Trumps nye stabssjef, John Kelly, som ønsket ro rundt presidenten. Bakgrunnen var det oppsiktsvekkende intervjuet han ga til The New Yorker, der han lot det gå hardt utover sine nye kolleger i presidentens administrasjon.

Trump-topp om kollega: – Han er faen ta paranoid-schizofren

Hvem står bak?

Det er uklart hvem Scaramucci viser til når han sier han har navngitt flere av intrigemakerne som vil presse ut presidenten, men i dette intervjuet gikk det særlig hardt utover forhenværende stabssjef Reince Priebus, og den nære Trump-rådgiveren Steve Bannon.

Priebus er ute av selve administrasjonen, men har tidligere hatt stor innflytelse blant de etablerte republikanerne. Steve Bannon er på sin side beskrevet som både ærgjerrig og ambisiøs, men tilhører ikke establishmentet som Scaramucci antyder at skal stå bak «kuppforsøket».

Fikk du med deg? Slik skulle Scamucci løse Trumps problemer

Hør skandaleintervjuet som kostet ham jobben her:

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder