Verdens eldtste kvinne ble 119 år gammel

En mexicansk kvinne som hadde en gyldig fødselsattest fra 1890, er død, 119 år gammel.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Ana María Pérez døde av lungebetennelse tirsdag på et sykehus i delstaten Colima på stillehavskysten. Myndighetene i Colima sendte for tre år siden en forespørsel om å få Pérez registrert som verdens eldste person til Guinness' rekordbok.

Men fordi staten ikke kunne betale for å få en Guinness-dommer til Colima for å bekrefte kravet, falt forsøket i fisk, selv om Pérez' fødselsattest fra Michoacán er gyldig.

Dora Yáñez, som er ansatt hos Colimas sosialmyndigheter, forteller at de først hørte om Pérez da de besøkte hennes 77 år gamle barnebarn for å tilby sine tjenester. De ble overrasket da den gamle damen sa hun hadde en bestemor som også kunne ha nytte av sosialhjelp.

Selv om Pérez aldri fikk Guinness-tittelen, fikk hun i fjor besøk av Mexicos president Felipe Calderón. Den eldste personen Guinness registrerte i fjor, var Gertrude Baines, som døde i Los Angeles i september, 115 år gammel. Den som har tittelen i dag, er japanske Kama Chinen, 114 år gammel.

Ifølge Guinness er den eldste personen som noen gang er registrert med en gyldig fødselsattest, franske Jeanne-Louise Calment, som døde i 1997, 122 år gammel.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder