GRAVID IGJEN: Annegret Raunigk ble i 2005 Tysklands eldste mor. Her poserer hun med datteren Leila som nå er 9 år. Nå er hun gravid igjen! Foto:Patrick Lux,

65 år gammel kvinne gravid med firlinger

En 65 år gammel tysk kvinne, som allerede har 13 barn, er gravid igjen. Denne gangen venter hun firlinger.

  • Victoria Kumwenda
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Svangerskapet har så langt forløpt normalt og fødselen er ventet til sommeren. Dersom alt går bra, vil Annegret Raunigk bli den eldste kvinnen i verden som føder firlinger, ifølge NTB.

Språklæreren sier til TV-stasjonen RTL at hun besluttet å prøve å få flere barn fordi hennes yngste datter, som er ni år, ønsket seg en liten bror eller søster. Den tyske 65-åringen ble gravid etter å ha blitt kunstig befruktet ved en utenlandsk klinikk.

Les også: Spontanaborterte fire ganger: Fikk til slutt fire «nissebarn»

– Ikke aktuelt i Norge

Den tyske kvinnen er ikke den første som blir gravid i så voksen alder. For noen år siden fikk britiske Carole Hobson (58) tvillinger etter fertilitetsbehandling i India. Kvinnene blir som regel gravide etter å ha mottatt egg fra unge donorer. Anngret mottok sperm og egg fra donor. En behandling som er uaktuell i Norge.

– Dette er på mange måter en trist nyhet. Det er rapportert om noen tilfeller tidligere der kvinner er blitt gravid i såpass sen alder. Da som regel etter fertilitetsbehandling med donerte eggceller. Dette vil være ganske fjernt for hva som er aktuelt i Norge og noe norske fagmiljøer ser på som en uønsket utvikling, sier Peter Fedorcsak, seksjonsleder ved Oslo universitetssykehus til VG.

Har syv barnebarn

Kvinnen, som i tillegg til sine 13 barn også har syv barnebarn, innrømmer at det var et sjokk å få vite at hun var gravid med firlinger. Men det var aldri aktuelt å gå gjennom fosterreduksjon, sier hun til avisen Bild.

Tyske kvinner føder i snitt 1,3 barn hver – så Annegret er med andre ord langt over gjennomsnittet. I 2005 ble hennes ni år gamle datter Leila født. Uten keisersnitt og uten hormonbehandling. Hun ble dermed Tysklands eldste mor.

– Jeg tror alle bør bestemme selv over sitt eget liv og ikke høre så mye på hva andre mener, sier den vordende moren til RTL.

Til dags dato er Merry Fudel, som var 55 år gammel da hun fødte, den eldste kvinnen med firlinger.

VG/NTB

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder