MISTET SØNNEN: Samaria Rice, moren til 12 år gamle Tamir Rice, som ble skutt av politiet, under en pressekonferanse i 2014. Foto: Aaron Josefczyk Reuters

Tamir (12) ble drept av politiet - nå får familien millioner

Myndighetene i byen Cleveland i USA har inngått et forlik med familien til 12 år gamle Tamir Rice, som ble skutt og drept av politiet etter å ha viftet med en lekepistol. Familien får 49 millioner kroner.

  • NTB

Artikkelen er over tre år gammel

SKUTT: 12 år gamle Tamir Rice ble drept av politiet i Cleveland i delstaten Ohio i november 2014. Foto: Handout Afp

Forliket innebærer at Cleveland ikke vedgår at det er begått noen feil, ifølge opplysninger offentliggjort av en domstol i Ohio.

Avtalen, som må bli godkjent av en domstol for å tre i kraft, verner byen fra et potensielt borgerrettighetssøksmål som ville ha ført til nye granskninger av byens politistyrke.

Tamir E. Rice ble skutt i november i 2014 da han viftet med det som siden viste seg å være et luftvåpen som skyter plastkuler.

Politiet ba tolvåringen legge fra seg våpenet og rekke hendene i været. Den ene politimannen avfyrte to skudd da gutten trakk luftpistolen ut av beltet.

Les også: – De hadde levd hvis de var hvite

Advokatene til Rice-familien sier at ingen sum med penger kan gjøre opp for tap et de har lidd.

– I en situasjon som denne, finnes det ikke noe som kan kalles avslutning eller rettferdighet. Ingenting vil bringe Tamir tilbake, skriver advokatene i en pressemelding.

Politibetjentene som skjøt 12-åringen slapp tiltale for hendelsen. To eksterne rapporter fra oktober i fjor kom fram til at skytingen var «rimelig bruk av makt».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder