MANNEN MED HATT: Terrorsiktede Mohamed Abrini (31) knyttes til terrorangrepene både i Paris og i Belgia. Nå har han innrømmet at det er han som ble fanget på overvåkningskameraene på flyplassen i Brussel. Foto: AP

Paris skal ha vært målet for Brussel-terroren

Belgiske påtalemyndigheter sier terroristene fikk kalde føtter og endret mål for terroranslaget som tok livet av 32 mennesker.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Opplysningene kommer etter avhør med terrorsiktede Mohamed Abrini (31), også kjent som «hattemannen», som ble pågrepet fredag.

– Nye opplysninger i etterforskningen har vist at terrorgruppen i utgangspunktet hadde intensjon om å angripe Paris igjen, opplyser belgiske påtalemyndigheter i en pressemelding søndag.

Nyhetsbyrået AP skriver at terroristene skal ha mistenkt at de var i politiets søkelys, fått kalde føtter og deretter angrepet Zaventem flyplass i Brussel og flere t-banestasjoner i den belgiske hovedstaden.

VG-spesial: Alt om terroranslaget i Brussel

Siktet for drap

Abrini er siktet for terrorrelaterte drap og for å ha deltatt i en terrororganisasjon.

31-åringen har vært en av Europas mest ettersøkte menn etter terrorangrepene i Paris i november i fjor. Han har også vært knyttet til terrorangrepene i Brussel i mars i år, etter at overvåkningskameraer fanget opp det etterforskerne har ment er ham på flyplassen sammen med to av terroristene.

Les også: Her forsvinner terroristen sporløst

To dager før terrorangrepene i Paris, 11. november rundt klokken 19, ble terrormistenkte Salah Abdeslam (26) fanget opp av overvåkningskameraene på en bensinstasjon i Ressons, på motoveien mot Paris, sammen med en annen person som er blitt identifisert som Mohamed Abrini.

Abdeslam, som var omtalt som Europas mest ettersøkte etter flukten fra Paris-terroren i fjor, ble pågrepet i Brussel-bydelen Molenbeek i mars.

Flere av de andre som sto bak terroren kom fra Brussel-bydelen Molenbeek, som lenge har vært kjent som et arnested for radikal islamisme.

Bydelen ligger sentralt i Brussel og har en stor andel innvandrere og barn av innvandrere. Salah Abdeslam vokste selv opp i bydelen, og drev en bar sammen med broren Ibrahim som deltok og døde under terroraksjonen i Paris i november.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder