Her forsvinner terroristen sporløst

Det er offentliggjort en ny video av mannen som kom seg unna selvmordsangrepet på flyplassen i Brussel.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Påtalemyndigheten i Belgia understreker at enhver informasjon om den ukjente mannen med hatt er interessant.

Videoen viser at han forlater flyplassen til fots. Han går til tettstedet Zaventem, som ligger ved flyplassen, og derfra videre inn til Brussel, hvor han forsvinner for etterforskerne.

Den siste overvåkningsvideoen som er sikret viser «hattemannen» klokken 09.50. Da har det gått nesten to timer siden terrorangrepet på flyplassen.

Tidligere har overvåkningsvideoen fra flyplassen blitt offentliggjort. Den er tatt få minutter før eksplosjonen og viser tre personer med traller foran seg, to svartkledde med hansker på venstre hånd og en mann med lys jakke og bøttehatt.

De to sortkledde er Najim Laachraoui og Ibrahim El Bakraoui. Begge døde i selvmordsaksjonen på flyplassen. De hadde trolig hanske på venstrehånden for å skjule utløsermekanismen til bombene.

En av de tre bombene som ble trillet inn på bagasjetraller, eksploderte ikke i angrepet og «hattemannen» kom seg unna. De nye videobildene viser at han kvittet seg med den lyse jakken på et tidspunkt, men politiet har ikke funnet den.

Spesial: Slik skjedde terrorangrepene // Disse døde

SLIK RØMTE HAN: Dette kartet fra belgisk politi viser ruten som «hattemannen» gikk fra flyplassen.

Påtalemyndigheten opplyser at de er spesielt interessert i å komme i kontakt med mennesker som kan sitte på bilder eller videoopptak av mannen.

Belgisk påtalemyndighet har også forlenget varetektsfengslingen av tre menn som ble pågrepet i kjølvannet av terroren som rammet Belgia i påsken. De tre mennene, som kun er identifisert som Mohamed B., Yassine A. og Aboubaker O., er siktet for å ha tilknytning til en terrorgruppe.

Til sammen 32 mennesker ble drept i terrorangrepene på Zaventem og på metrostasjonen Maelbeek i Brussel. 16 av disse døde av flyplassbombene. Mer enn 300 mennesker ble skadet i angrepet som terrorgruppen IS hevder de står bak.

Søndag 17. april planlegges det en marsj mot terror i den belgiske hovedstaden.

PÅ VEI INN MED BOMBENE: Her er den ukjente mannen med hatt på vei inn på flyplassen med sprengstoffet skjult i tre bager på bagasjetraller. Foto: Reuters

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder