VOFFOR IKKE?: Dette er valpen Dobrynya, som bygger enda tettere bånd mellom Russland og Frankrike og det som blir kalt deres felles kamp mot terrorisme. Foto: Russlands innenriksdepartement ,

Russlands gave til Frankrike etter Paris-angrep: Politihunden Dobrynya (2 mnd)

Politihunden Diesel (7) ble ett av ofrene for terrorangrepet i Paris. Møt det som kan bli hans erstatter: Den russiske valpen Dobrynya (2 mnd).

  • Rune Thomas Ege

Artikkelen er over fire år gammel

Etter at sosiale medier gikk varme av hjerter og tomler i sin hyllest av den drepte franske politihunden, har Russland valgt å komme Frankrike til unnsetning.

I det som må være en av tidenes søteste diplomatiske gester - og mest absurde PR-stunt - tilbyr Russlands innenriksminister den to måneder gamle politivalpen Dobrynya som en gave til sin franske kollega.

Målet: At han skal erstatte den belgiske fårehunden Diesel.

- Denne hunden vil bli gitt til Frankrike som et tegn på vår solidaritet med det franske folket, skriver innenriksminster Vladimir Kolokolstev på sin Twitter-konto.

ALT OM TERRORANGREPET: Angrepene, ofrene, bakmennene - se stor VG-spesial

Tilbudet er også formulert i et offisielt brev til sin franske motpart Bernard Cazeneuve, og ble ledsaget av bilder og videoer av sjarmøren som leker med en ball publisert på offisielle russiske nettsider.

Artikkelen fortsetter under bildet

HUNDELIV: En spesialpolitimann poserer sammen med hundevalpen Dobrynya på et offisielt bilde publisert av det russiske innenriksministeriet. Nå kan storsjarmøren ende i Frankrike. Foto: Russlands innenriksdepartement ,

- En personifisering av styrke

Valpen har fått navnet Dobrynya, og oppkalt etter den russisk folkelegenden Dobrynya Nikititsj.

- Dobrynya er en personifisering av styrke, av godhet, av mot og av omsorg, skriver innenriksdepartementet om valpen på sin Facebook-side.

DREPT I TJENESTE: Dette er bildet av Diesel som gikk verden rundt tidligere denne uken. Hunden ble drept i en politiaksjon etter terrorangrepene mot Paris. Foto: Politiet ,

Lørdag ble hunden også vist fram på statlig TV, som kunne forteller at Dobrynya bor på politiets hundesenter i Moskva.

Før den kan sendes til Frankrike, må den gjennom medisinske undersøkelser og karantene.

Drept av selvmordsbomber

De siste dagene er minst 130 personer arrestert i en rekke antiterror-aksjoner over hele Frankrike. Det var i et av disse - da tungt bevæpnet politi aksjonerte mot en leilighet i Paris-forstaden Saint-Denis - at Diesel mistet livet.

Målet for aksjonen var terrorattentatets antatte hovedmann Abdelhamid Baadoud (29).

Diesel ble drept av en selvmordsbomber, og fem politifolk ble skadet i den samme aksjonen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder