FORTELLER: 14-åringens far forteller i et intervju med Aftonbladet at gutten ble mobbet på skolen i forkant av drapet. Foto: Krister Hansson , Aftonbladet

Faren til drapsmistenkt 14-åring: – Sønnen min ble mobbet før drapet

Den mistenkte 14-åringen forsøkte å anmelde mobbing før jul, forteller faren. Han anklager skolen for å ikke ha gjort noe for å hjelpe gutten.

David Bach
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

14-åringen som er mistenkt for å ha knivdrept en 15 år gammel medelev på en skole i Broby i Sverige, ble mobbet i lengre tid før hendelsen, forteller faren til Aftonbladet.

I et intervju med den svenske avisen sier guttens far at 14-åringen ble behandlet på sykehus etter en hendelse før jul, og at en mobilfilm av hendelsen ble spredt blant medelevene.

Spredte video av mobbingen

Farens opplysninger stemmer ifølge Aftonbladet overens med det andre kilder med innsyn i etterforskningen sier om saken. Politiet har allerede bekreftet at det var en pågående konflikt mellom de to guttene, som eskalerte mot slutten av høstsemesteret.

– Gutten sa til andre at han hadde slått min sønn. Det virket som han skrøt av det, og etter hvert ble en film av det spredt blant elevene. De viste fram filmen og sendte den rundt på Snapchat, sier faren i intervjuet med Aftonbladet.

Han tok sønnen med på sykehus etter hendelsen, og ble også oppfordret til å politianmelde volden. Politiet skal imidlertid ha sagt at de ikke kunne gjøre noe, og ville ifølge faren heller ikke snakke med sønnen eller se på videoen. En kontaktperson ved skolen skal også ha sagt at gutten var nødt til å komme tilbake.

– Ble ikke tatt på alvor

14-åringen slet i etterkant med mareritt, og ville ikke tilbake til skolen.

– Skolen gjorde ingenting for å hjelpe ham eller gjenopprette hans ære. I stedet ble min sønn tvunget til å treffe 15-åringen hver dag på skolen. Det gjorde ham veldig opprørt. Men jeg kunne aldri i mitt liv forestille meg at han skulle forsøke å drepe noen, sier faren.

Skolens rektor Robert Dirksen sier til Aftonbladet at han ikke har hørt snakk om noe stort problem mellom guttene. Ifølge kilder avisen har snakket med ble mobbingen av 14-åringen anmeldt til sosialtjenesten, uten at det ble tatt på alvor. Enhetssjef Mirjam Englund ved Östra Göinge kommunes individ- og familieomsorg sier til avisen at hun ikke kjenner til noen anmeldelse.

Døde på sykehuset

Det var like før klokken 13 mandag at politiet ble tilkalt til Göingeskolen i Broby. Rundt klokken 12.45 hadde to tenåringer hadde havnet i bråk, ifølge Kristianstadsbladet.

14-åringen knivstakk 15-åringen med bakgrunn fra Litauen, og skadene var så alvorlige at 15-åringen senere døde på sykehus, opplyser Torsten Lidén ved politiet i Region Skåne til Aftonbladet.

– Vi tror ikke det handler om et tilfeldig angrep, vi tror det har vært en konflikt mellom de to som har ligget til grunn for bråket, sa pressetalsmann Jimmy Modin i Politiet, region Syd til Aftonbladet mandag.

Aftonbladet har vært i kontakt med pårørende av den døde gutten, som ikke ønsker å medvirke i et intervju.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder