Laquan McDonald (17) ble drept av 16 skudd fra en politimann - nå kan fem betjenter miste jobben

17 år gamle Laquan McDonald ble skutt og drept av politiet i 2014. Nå risikerer politibetjentene som var involvert i skytingen å miste jobben.

  • Irene Rønold
  • Siri Eggen

Artikkelen er over tre år gammel

Politioverbetjent Eddie Johnson i Chicago-politiet ønsker å avskjedige fem politimenn som var involvert i skyteepisoden som førte til at Laquan McDonald mistet livet, skriver Chicago Tribune.

Det var i oktober 2014 at 17 år gamle Lauquan McDonald ble skutt og drept på åpen gate. Ett år senere ble politibetjent Jason Van Dyke (38) siktet for drapet på tenåringen. Van Dyke erkjenner ikke straffskyld.

Bakgrunn: Politimann siktet for drapet på svart tenåring i USA

Forsøkte å dekke over

Saken ble sendt til Chicago Police Board tirsdag. Johnson argumenterer blant annet for at Van Dyke, som skjøt McDonald 16 ganger, bør få sparken fra Chicago-politiet. I tillegg mener Johnson at fire andre politimenn bør avskjediges, fordi de har forsøkt å dekke over hendelsen.

Ifølge Johnson skal alle de fem politibetjentene ha løyet i politirapporter og til etterforskere i forbindelse med McDonalds død.

Fire av politimennene er i tillegg mistenkt for uforstand i tjenesten, etter at det ble oppdaget at mikrofonen på et dashbord-kamera trolig ble ødelagt med vilje, skriver the Guardian som siterer det lokale nettstedet DNAinfo.

Avslørt av videobilder

Det aktuelle video-opptaket er fra et dashbord-kamera, og viser McDonald som går raskt bortover en vei. I løpet av kort tid blir det avfyrt 16 skudd mot ham.

Politibetjenten som åpnet ild har hele tiden hevdet at han følte seg truet av 17-åringen, og at skytingen derfor var berettiget. Tenåringen var mistenkt for ran og bevæpnet med kniv. Ifølge Chicago Tribune skal Van Dyke ha forklart at McDonald kastet seg mot politiet med kniven.

Før videoen ble offentliggjort var det svært uvanlig at politibetjenter ble anklaget for falsk forklaring i Chicago. Men videoen viser at Van Dyke hopper ut av politibilen, og skyter mot McDonald, mens tenåringen tilsynelatende er på vei vekk.

Les også: Chicago på vei mot ny drapsrekord

Mer om

  1. USA

Flere artikler

  1. Avfyrte 16 skudd: Eks-politimann dømt til nesten syv års fengsel for drapet på Laquan (17)

  2. Dallas-skytingen: Dette har skjedd

  3. Politiet: – Drepte gjerningsmann med bomberobot

  4. Politimannen som drepte Jordan Edwards (15) har fått sparken

  5. Politiet skjøt syk mann med 14 skudd: Forsøkte å kjøre over ham først

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder