Sjokkvideo: Politivakt kaster skoleelev

En video som sirkulerer i sosiale medier viser en ung jente
som blir kastet rundt i klasserommet av en politivakt ved en skole i South Carolina.

Artikkelen er over fire år gammel

Flere amerikanske medier, blant andre CNN rapporterer om videoen som har spredd seg som ild i tørt gress fra sosiale medier.

Lest denne? Disse politivold-sakene får amerikanerne til å rase

Den viser ei ung jente som blir kastet rundt av en kraftig mann i politiuniform. Hun har først fått beskjed om å reise seg fra stolen sin og bli med ham, men nekter. Politimannen fjerner pulten, løfter henne bryskt opp og kaster henne bortover gulvet.

Les også: Politimann trakk våpen mot tenåringer – nå har han sagt opp

En av jentas medelever, Tony Robinson, sier til TV-kanalenWLTX at vakten (en polititjenestemann tilknyttet skolen, en såkalt «school resource officer», journ.anm.) ble tilkalt etter at læreren hadde oppdaget at jenta brukte telefonen i timen.

Video sjokkerer i USA: Svart mann i rullestol skutt av politiet

Læreren skal ha bedt om å få telefonen uten at jenta ville gi den fra seg, hvorpå denne tilkalte en inspektør. Jenta hevdet hun ikke hadde gjort noe galt og ga ikke fra seg telefonen til inspektøren heller. Da ble ifølt politimannen som jobber ved skolen tilkalt.

VGTV: Politimannen kaster tenåringsjenta i gulvet

Robinson filmet opptrinnet og var sjokkert av det han så.

– Jeg har aldri sett noe så stygt, så sykt var det at elevene så en annen vei og visste ikke hva de skulle gjøre. Det var livredde. Dette er en som liksom skal beskytte oss, ikke en vi må frykte og være redd for, sier han i intervjuet.

Jenta ble tiltalt for å ha laget bråk og uro på skolen, det samme ble en av hennes medelever, Niya Kenny (18) som tok til motmæle under hendelsen.

– Jeg har aldri sett noe lignende i mitt liv, en stor kraftig mann som bruker så mye kraft på en liten jente. Jeg sa «nei nei» du kan ikke gjøre noe sånt mot ei lita jente. Jeg mener, hun er 1,67 høy.

Politimannen er suspendert, og saken er under etterforskning.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder