ENORME SKADER: En mann går blant utbrente hus i landsbyen Dalori etter det brutale angrepet fra Boko Haram-krigere sent lørdag kveld. Foto: Jossy Ola , Ap

Vitne: Barn brent levende i Boko Haram-angrep

Lokale myndigheter: Minst 86 personer drept

En innbygger som gjemte seg i et tre forteller om grusomme scener som utspant seg da Boko Haram-krigere gikk til angrep mot en landsby nordøst i Nigeria.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Lokale myndigheter bekrefter at minst 86 personer ble drept i det brutale angrepet mot landsbyen Dalori sent lørdag kveld. I tillegg blir 62 personer behandlet for brannskader, melder AP.

Boko Haram-krigerne åpnet ild mot innbyggerne, satte fyr på husene og utførte selvmordsangrep. Dagen derpå lå det flere forkullede lik i gatene etter ekstremistgruppens herjinger.

Les også: Derfor er ikke Boko Haram nedkjempet

Hørte skrikene til barn

Innbygger Alamin Bakura sier til APat han gjemte seg i toppen av et tre i nesten fire timer mens angrepet pågikk.

KADAVER: En forkullet ku ligger i gaten i Dalori dagen etter Boko Haram-angrepet. Foto: Stringer , Afp

På telefon forteller han gråtkvalt at han hørte skrikene til barn som brant i hjel, og at flere av hans egne familiemedlemmer ble drept og skadet i angrepet.

Ifølge en soldat sprengte også tre kvinnelige selvmordsbombere seg selv i luften blant en gruppe mennesker som klarte å flykte til nabolandsbyen Gamori.

Siden Boko Haram begynte å miste terreng til regjeringsstyrkene, har den ytterliggående islamistgruppen tydd til en taktikk som går ut på å angripe sivilsamfunn gjennom selvmordsbomber mot folkemengder og lynangrep på landsbyer.

Les også: UNICEF: 800.000 barn på flukt fra Boko Haram

Dødeligere enn «IS»

Ved utgangen av 2015 har Boko Haram-krigere maktet å ta flere menneskeliv enn det fryktede terrornettverket IS.

Tallene viser at Boko Haram har overtatt terrortronen når det gjelder flest antall drepte i fjor; henholdsvis 6 646 mot 6 073 mennesker, ifølge Global Terrorism index.

Tross ekstremistenes mangeårige herjinger var det ikke før i 2014 brutaliteten fikk et ansikt, og internasjonal oppmerksomhet, da over 200 skolejenter ble bortført fra landsbyen Chibok i Nord-Nigeria.

Noen av jentene har klart å rømme, men fremdeles er over hundre savnet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder