KAN KOSTE DYRT: Kong Albert, her med dronning Paolo i 2004, har nektet å ta en farskapstest. Nå må han velge mellom å ta testen, eller betale 50.000 kroner om dagen.

KAN KOSTE DYRT: Kong Albert, her med dronning Paolo i 2004, har nektet å ta en farskapstest. Nå må han velge mellom å ta testen, eller betale 50.000 kroner om dagen. Foto: THIERRY CHARLIER / AP

Tidligere konge nekter å ta farskapstest: Risikerer kjempebot

Hvis Belgias tidligere konge, kong Albert II, ikke tar farskapstest, må han betale bøter nær 50.000 kroner om dagen.

Delphine Boël (51) har i over 20 år hevdet å være datteren til den tidligere belgiske kongen Albert II. Boël hevder hennes mor og kongen hadde en affære fra 1966 til 1982.

Kong Albert har aldri nektet eller bekreftet farskapet offentlig, men nekter å ta en farskapstest.

les også

Kongehus-ekspert om Märthas nye kjæreste: – Spesielt selv i europeisk sammenheng

I februar i år gikk Boël rettens vei for å kreve den tidligere kongen for bøter, dersom han ikke tar farskapstesten, ifølge den belgiske avisen De Standaard.

Farskap påstått i bok

Delphine Boël er datter av den belgiske aristokraten Baronesse Sybille de Selys Longchamps og Jonkheer Jacques Doël, og tilhører den belgiske adelen.

DATTER? Belgiske Delphine Boël (50) har i mange år hevdet at Albert II (84), som abdiserte i 2013, er faren hennes. Foto: FRANCOIS LENOIR / X01164

Det hele startet i 1999: En setning i en biografi om dronning Paolo, kong Alberts kone. Forfatteren hevdet at kongen skulle ha et utenomekteskapelig barn. Det skriver De Standaard.

Kongehuset har tiet om påstandene, men samme år som boken kom ut fortalte Kong Albert om ekteskapsproblemer i en juletale.

Så fulgte år med rettssaker og medieoppslag.

les også

Dette er kvinnen som introduserte prinsesse Märtha Louise for Durek Verrett

Må betale dyre bøter

I oktober i fjor vedtok ankedomstolen i Belgia at Jacques Boël hverken er Delphines juridiske eller biologiske far.

Det eneste som gjenstår for Delphine er at kong Albert tar en farskapstest.

MOR OG DATTER: Delphine Boël er datter av den belgiske aristokraten Baronesse Sybille de Selys Longchamps. Foto: AV Press/ABACA / ABACA

Ankedomstolen i Belgia dømte torsdag Kong Albert å betale Doël 5.000 euro, i underkant av 50.000 kroner, for hver dag han nekter å ta farskapstesten.

Men dommen trer ikke umiddelbart i kraft, ifølge De Standaard.

Kong Albert må først offisielt kalles inn til å avgi en DNA-prøve. Dersom han da nekter vil han måtte betale fra neste dag.

Ifølge De Standaard får den tidligere kongen en livslang lønn på nær ti millioner kroner årlig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder