FRAKTES I BUSSER: Barn helt ned i barnehagealder fraktes til et senter hvor de skal bli gjenforent med foreldrene sine etter skytingen. Foto: Getty Images

Én drept og flere kritisk skadet etter skyting ved skole i Colorado

– Det er med stor sorg vi kan bekrefte at en elev ved skolen er drept i dagens skyting, skriver sheriffkontoret i Douglas County i en uttalelse.

Sheriffkontoret fikk melding om skyting ved Stem-skolen i Highlands Ranch utenfor Denver like før klokken 14 lokal tid.

Da skal to personer ha gått inn på skolens område og åpnet ild mot elever i to ulike klasserom, forteller sheriff Tony Spurlock.

Natt til onsdag norsk tid bekrefter sheriffkontoret i Douglas County at en elev, en 18 år gammel mann, er død etter skytingen. Den nærmeste familien er varslet.

– Det er med ekstrem sorg vi kan bekrefte at en elev ved Stem-skolen er drept i dagens skyting, skriver de.

Under en pressekonferanse tidligere tirsdag sa sheriff Tony Spurlock at åtte elever var skadet i skytingen, flere av dem kritisk:

– Noen blir operert nå. De skadede er fra 15 år og oppover, jeg kjenner ikke til kjønn eller spesifikk alder.

Tirsdag ettermiddag er to mistenkte pågrepet: En voksen mann og en tenåring. Begge skal ha vært elever ved skolen, forteller sheriff Spurlock.

Politiet sa tidligere at en tredje person muligens kunne være involvert, men det har de ikke lenger mistanke om.

Skolen skytingen skjedde på har ifølge Denver7 News over 1800 elever fra barnehagealder og oppover, til og med 12. klasse.

Denver Post skriver at foreldre strømmet til skolen da meldinger om skytingen ble kjent, og de ble geleidet til et senter i nærheten. Et SWAT-team hjalp elever over i busser slik at de kunne bli gjenforent med foreldrene sine.

Ifølge nyhetsbyrået AP, som har en reporter på stedet, er det flere av barna som gråter mens de blir hjulpet over i bussene av politifolk.

SKYTING VED SKOLE: Politiet på plass ved skolen Highlands Ranch utenfor Denver. Foto: AP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder