Aftonbladet: Slagsmål og steinkasting i Gøteborg

Ifølge Aftonbladet er det fullt slagsmål og steinkasting etter demonstrasjonen i Gøteborg søndag.

 • Morten Asbjørnsen
 • Vemund Anke Garden

Den svenske avisen Aftonbladet forteller at det hele startet på Heden i Gøteborg rundt klokken 14, og at politiet fikk oppløst demonstrasjonene i løpet av kort tid.

Mange av de flere tusen oppmøtte skal fremfor å avbryte heller ha beveget seg til andre deler av den svenske byen for å fortsette Black Lives Matter-demonstrasjonen.

De to første timene av demonstrasjonen som startet tidligere i dag skal ha gått svært rolig for seg før det etter hvert blusset opp.

Litt før klokken 19.30 kunne Aftonbladet melde om at den aggressive stemningen da var noe roligere enn den var tidligere søndag. Mange av de oppmøtte rundt Brunnsparken i Gøteborg hadde da startet å danse i store grupper fremfor å utøve vold.

les også

Voldelige opptøyer i London: Politibetjent til sykehus etter hestedrama

Aftonbladet har en livedekning av demonstrasjonene som pågår i Gøteborg. Der beskriver det blant annet om unge mennesker som hamrer løs med hendene på en politibil.

De skal også ha fått rapporter om at voldsomme demonstranter skal ha ødelagt en fotograf sitt kamera på stedet.

– Flere har blitt pågrepet, men jeg vet ikke hvor mange, sier politiets pressetalsperson Christer Fuxborg til svenske GP (Göteborgs-posten.)

Senere skriver den svenske avisen at en av de pågrepne skal ha bært våpen i form av en pepperspray som skal ha vært brukt. Fuxborg sier til avisen litt før klokken 18.00 at de ikke kan utelukke at det roer seg med det første.

– Det her føles ikke bra. Det er synd for arrangørene. De som står bak volden i dag viser ingen respekt, forteller han til GP.

Rundt 18.30 var store politistyrker samlet hvor folkehavet var. Da var politiet til stede med både hester, biler og godt over hundre politibetjenter til fots. Flere personer yppet seg frem mot både hester og biler, men ble stanset relativt tidlig og ble beordret unna.

De har også en reporter på stedet som har tatt bilder av knuste vindusruter på kjøpesenteret Arkaden i Gøteborg. Her skal flere demonstranter ha tatt seg inn ifølge den svenske lokalavisen i Gøteborg.

Se flere bilder i galleriet under

I videovinduet i toppen av saken kan man se bilder fra Gøteborg. Der ser vi flere tusen mennesker i gatene samlet rundt flere politibiler og politibetjente.

De sender også live-bilder og gamle bilder litt om hverandre. Ut i fra bildene har det svenske politiet prøvd seg frem på flere måter med blokkader av betjente og biler, men har måttet endre taktikk underveis.

På bilder fra tidligere i dag kunne man også se at en slags røykbombe smalt nære Aftonbladets reporter på stedet, og de var også veldig nære et slagsmål mellom flere oppmøtte demonstranter og politibetjente.

VG oppdaterer saken.

Les også

 1. Rekordstor demonstrasjon i Washington: – Denne gangen tar det ikke slutt

  WASHINGTON (VG): Demonstrasjonene etter George Floyds død avtar på ingen måte selv om de nå er inne i sin niende dag.

Mer om

 1. Gøteborg
 2. Protest
 3. Rasisme
 4. Sverige

Flere artikler

 1. Kaos i Sverige: Opprørspoliti brukte pepperspray mot demonstranter

 2. Voldelige opptøyer i London: Politibetjent til sykehus etter hestedrama

 3. CNNs hovedkontor angrepet

 4. Høyreaktivister demonstrerte i London - kastet gjenstander mot politiet

 5. George Floyd-protester inntok Malmö sentrum

Fra andre aviser

 1. Opptøyer etter at politiet grep inn mot demonstranter i Göteborg. Flere pågrepet, ifølge politiet.

  Aftenposten
 2. Demonstranter i Göteborg angrep politibiler

  Aftenposten
 3. Høyreaktivister barket sammen med politi i London

  Bergens Tidende
 4. Demonstranter samler seg nær Det hvite hus

  Aftenposten
 5. 75 år gammel mann alvorlig skadet etter å ha blitt dyttet i bakken av to politibetjenter. Episoden stemples som «skammelig».

  Aftenposten
 6. Her kjører politibilene mot demonstranter i New York

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder