SAVNET: Norske Eirin Mikkelsen har vært savnet siden julaften. Foto: Privat

Eirin Mikkelsen (43) funnet død i Sverige

Levningene som ble funnet på lørdag er savnede Eirin Mikkelsen (43). Politiet håper på svar i obduksjonsrapporten.

Den norske kvinnen forsvant på julaften fra havnen i Landskrona. På lørdag ble levninger funnet noen kilometer lenger sør i strandkanten ved Lundåkrabukten.

– Vi har fått beskjed fra politiet om at det er mer enn 99 prosent sikkert at det er Eirin som er funnet, sier bistandsadvokat Jon Anders Hasle til VG mandag morgen.

Senere på dagen kunne politiet bekrefte at de var helt sikre.

– Kroppen er identifisert og det er kvinnen som ble meldt savnet i desember. Familien er underrettet. Svaret fra obduksjonen, om hva som forårsaket dødsfallet, ventes i løpet av noen dager, sier pressetalskvinne Åsa Emanuelsson i det lokale politiet til VG.

ÅSTED: Politiet setter opp sperringer ved Lundåkrabukten sør for Landskrona, der et lik fløt i land, Foto: Johan Nilsson/TT

– Er det fortsatt slik at dere mistenker noe kriminelt?

– Vi avventer svar fra obduksjonen, svarer politiet og påpeker samtidig at status for saken så langt ikke er endret.

Forsvant sporløst

Mikkelsen er norsk og fra Porsgrunn, men bodde i Landskrona.

Politi og kystvakten gjennomførte et omfattende søk med dykkere, hunder og drone rundt havneområdet da hun forsvant, men avsluttet 28. desember uten resultat. Også frivillige deltok i letingen.

Eirin Mikkelsen ble sist sett av kjæresten:

Svensk politi skrev i en pressemelding tredje juledag at omstendighetene rundt forsvinningen ledet til mistanke om at det hadde skjedd noe kriminelt. Nå venter de på obduksjonsrapporten.

– Vi kan ikke utelukke at hun har forsvunnet mot sin vilje, uttalte politiets pressetalsperson Katarina Rusin før funnet.

STORE SØK: Det ble gjort søk etter Mikkelsen i havnebassenget etter at hun forsvant, uten resultat. Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Fant død person i bukten

Lørdag ble menneskelevninger funnet i strandkanten utenfor Saxtorp. Den store, grunne Lundåkrabukten ligger mellom Landskrona og Barsebäckhamn.

Redningstjenesten kunne konstatere at levningene har ligget i vannet en god stund. Identifiseringen ble foretatt av rättsmedicinalverket i Lund.

– Vi har konkludert med at det er et menneske vi har funnet, men vi kan foreløpig ikke si noe om kjønn, sa Skåne-politiets pressetalsperson Evelina Olsson til VG lørdag.

Et større område ved sjøen ble sperret av og kriminalteknikere drev lenge med åstedsundersøkelser lørdag.

FORSVANT HERFRA: Eirin Mikkelsen fra Porsgrunn ble sist sett i havneområdet ved Skeppsbron på julaften. Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder