Flere drept etter skyting i New Jersey

Flere mennesker, inkludert en politibetjent, er døde etter at to gjerningspersoner skjøt mot politi fra en matbutikk i Jersey City utenfor New York.

Det bekrefter påtalemyndigheten i Hudson County på Twitter. I tillegg er to politibetjenter og en sivil såret etter skytingen, men tilstanden deres er stabile.

Ifølge borgermester i Jersey City, Steven Fulop, er det flere døde inne i butikken der de to gjerningspersonene skal ha barrikadert seg.

– To politibetjenter ble skutt. En av dem måtte bøte med livet, og ble erklært død for kort tid siden. Den andre betjenten ble skutt i skulderen. To andre får medisinsk behandling etter splintskader, opplyste borgermester i Jersey City, Steven Fulop, tirsdag formiddag.

På en pressekonferanse på ettermiddagen bekrefter politisjef Michael Kelly at fem personer er funnet drept inne i butikken der de mulige gjerningspersonene befant seg. Politiets foreløpige teorier er at tre av disse er sivile, mens de resterende to er mistenkte.

I tillegg døde altså en politibetjent av skuddskader.

Politisjefen opplyste også om at politiet konfiskert en stjålet bil, og at de mistenker den å inneholde en brannbombe.

Det er ikke indikasjoner på at det dreier seg om terrorisme, ifølge direktør for samfunnssikkerhet i Jersey City, James Shea.

– Den avdøde var en av våre beste politibetjenter, og det er en vanskelig dag for New Jersey-politiet, sier borgermester Steven Fulop.

Skjøt i flere timer

Ifølge lokal presse skal en eller to gjerningspersoner ha barrikadert seg inne i en matbutikk i Jersey City, hvorpå de skal ha avfyrt flere skudd fra butikken i retning politiet. Videre har en kilde til CNN opplyst om at den drepte politimannen ble skutt i et bakholdsangrep.

ABC TV meldte tidlig at en gjerningsperson hadde skutt en politimann på en gravlund i nærheten, før han deretter skal ha rømt inn i den nevnte butikken. Skytingen skal ha pågått i flere timer, ifølge politiet.

Flere skoler i området ble beordret om å holde elevene innendørs. Både tog og busstjenester ble midlertidig stanset, og New Jersey City University er stengt av.

Talsperson for Det hvite hus, Hogan Gidley, sier at presidenten er opplyst om hendelsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder