WSJ: To menn med koblinger til Trump-etterforskning pågrepet i USA

To utenlandskfødte forretningsmenn som knyttes til advokat Rudy Giulianis forsøk på å få Ukraina til å etterforske Joe Biden og sønnen hans, er pågrepet i USA.

NTB-AFP

De to anklages blant annet for brudd på loven som regulerer finansiering av valgkamper, melder avisen Wall Street Journal.

Begge er forretningsmenn i Florida og har ifølge avisen gitt store pengesummer til en komité som samler inn penger til støtte for USAs president Donald Trump.

Les mer om saken: Derfor kan Trumps samtale med Ukraina ende med riksrett

Ifølge Reuters er den ene forretningsmannen født i Ukraina og den andre i Hviterussland.

– På vei til Østerrike

De ble pågrepet onsdag etter å ha blitt siktet av påtalemyndigheten i New York, og de var ventet å bli fremstilt for varetektsfengsling i delstaten Virginia torsdag.

En ikke navngitt kilde sier at de ble pågrepet noen timer før de skulle ha fløyet til Østerrike.

les også

Jusekspert: Tre ting i Trump-varselet vekker oppsikt

Trumps personlige advokat Rudy Giuliani har oppgitt av de to er hans klienter, og at de har vært involvert i hans forsøk på å få Ukraina til å etterforske Joe Biden, som kan bli Trumps motkandidat i valget neste år.

Innkalt som vitner

Representantenes hus, der Demokratene har flertall, har innledet en etterforskning med sikte på å stille Trump for riksrett. Årsaken er at han i en telefonsamtale med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sommer forsøkte å få ham til å etterforske Biden og hans sønn Hunter.

Les også: Aktørene i riksrettssaken

I september skrev Representantenes hus brev til de to forretningsmennene og ba dem stille til vitneavhør og levere fra seg relevante dokumenter.

De skulle ha stilt til høring torsdag og fredag denne uken, men begge nektet. Nå har de fått frist på seg til å levere inn dokumentene innen 16. oktober, og vitneavhørene vil skje på en annen dato, ifølge en kunngjøring fra lederne av de tre kongresskomiteene som etterforsker Trump.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder