Japans nye keiser Naruhito taler for første gang i sin nye roller. I talen sier han at han vil ha tett kontakt med folket. Foto: AP / NTB scanpix

Japan har fått en ny keiser

Keiser Naruhito sier at han i sin nye rolle vil oppfylle sin plikt om å forene folket av Japan. Onsdag tok han over etter sin far, som har abdisert.

Naruhito sa i sin første tale til folket som keiser at han ønsker å ha tett kontakt med folket. Han sa også at han føler han har fått en ansvarsfull rolle.

Tirsdag abdiserte keiser Akihito etter 30 år på tronen og takket folket for støtten. Hans sønn, nå keiser Naruhito, overtok onsdag.

Det er første gang på 200 år at en japansk keiser abdiserer.

les også

Kona får ikke se mannen bli ny keiser i Japan

Tirsdag var det seremonier som markerer overleveringen av tronen. Onsdag var det seremonier som markerte at Naruhito overtar etter sin far og at en ny æra begynner.

Følelesladet tale

Den nye æraen kalles Reiwa - som betyr orden og harmoni og vil vare så lenge Naruhito er keiser.

Se flere bilder fra tronskiftet ved å bla deg gjennom bildegalleriet:

I en kort tale i keiserpalasset sa Naruhito at han håpet på «lykke for det japanske folket, fremgang for landet og fred i verden».

Naruhito uttrykte også takknemlighet overfor sin far keiser emeritus Akihito, og han var svært beveget da han beskrev farens tjeneste for landet.

– Han utførte hver og en av sine plikter ærlig i mer enn 30 år. (...) Han viste dyp medfølelse i sin væremåte. Jeg vil uttrykke min hjertefølte respekt og takknemlighet, sa Naruhiti i følge BBC.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder