HØYE DØDSTALL: En person fraktes til sykehus i London. Nå har Storbritannia de nest høyeste dødstallene i Europa. Foto: NEIL HALL / EPA

Ny utregning gjør at Storbritannia har nest høyest corona-dødstall i Europa

For første gang har Storbritannias helsemyndigheter inkludert dødsfall som har skjedd på sykehjem i statistikken. Det ga en stor økning i dødstallene.

  • Jonathan Simchai Hansen

Artikkelen er over 30 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

Det offisielle dødstallet fra coronaviruset i Storbritannia har steget med 4419, til 26.097, melder AFP.

Dette er fordi man har begynt å inkludere dødsfall som har skjedd på sykehjem i statistikken. Det har man ikke gjort tidligere.

– Disse mer komplette tallene vil gi oss et større og mer oppdatert bilde over dødstall i England, og vil informere myndighetenes planer samtidig som vi fortsetter å beskytte befolkningen, sier medisinsk direktør i Englands helsedirektorat, Yvonne Doyle, skriver Reuters.

les også

Financial Times: Dødstallene i Storbritannia kan være dobbelt så høye som rapportert

Det oppdaterte dødstallet på 26.097 gjør at Storbritannia nå har flere dødsfall enn Frankrike og Spania har meldt. Italia er det eneste europeiske landet som har blitt rammet av flere dødsfall grunnet coronaviruset.

De rapporterte onsdag at 27.682 mennesker har mistet livet i Italia.

Den nye utregningen til Storbritannia inkluderer 3.811 tidligere dødsfall, som ikke hadde blitt regnet med i de tidligere rapportene.

– Alle coronadødsfall er en tragedie. Å følge de daglige dødstallene er viktig for å hjelpe oss med å forstå hvordan viruset rammer, sier Doyle.

les også

Boris Johnson tilbake: – Jeg nekter at alt det britiske folk har ofret skal være bortkastet

Tidligere har Storbritannias statistiske byrå rapportert inn coronadødsfall på pleiehjem. De tallene har inkludert dødsfall hvor coronaviruset har vært nevnt på dødsattesten, men hvor personene ikke har blitt teste.

– Disse tallene vil derfor fortsette å inkludere høyere dødstall enn vi rapporterer, forklarer Doyle.

Helse- og omsorgminister Helen Whatley sier at de nye metodene for å rapportere dødsfall vil hjelpe myndighetene med å bedre forstå konsekvensene av viruset, skriver Independent.

Mer om

  1. Coronaviruset
  2. Storbritannia
  3. Coronaviruset internasjonalt

Flere artikler

  1. På dette sykehjemmet har 15 beboere dødd av coronaviruset

  2. Financial Times: Dødstallene i Storbritannia kan være dobbelt så høye som rapportert

  3. Belgia har flere registerte coronadødsfall enn Kina

  4. Italiensk corona-studie: 352 av 355 døde hadde underliggende sykdom

  5. Storbritannia har registrert høyeste ukentlige dødstall på 20 år

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder