KJEMPE: Antonio Vasconcelos veide 6,6 kilo ved fødselen. Foto: EPA

Kjempebaby født i Mexico

(VG Nett) En baby på 6,6 kilo ble født i Cancun i Mexico mandag morgen. Kjempebabyen skaper en sensasjon i den populære feriebyen.

Tina Oppen
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Gutten har fått kallenavnet ''Super Tonio'', og med sine 6,6 kilo og 55 centimeter forårsaker han en sensasjon i feriebyen Cancun, melder AP.

Innbyggere i Cancun har stimet sammen foran glassvinduet på fødeavdelingen på sykehuset for å se Antonio Vasconcelos, som ble født tidlig mandag morgen. Gutten ble forløst ved keisersnitt på sykehuset Jesus Kumate Rodriguez.

''Super Tonio,'' drikker nesten 1,5 desiliter med melk hver tredje time.

Ingenting unormalt

- Vi har ikke funnet noe unormalt ved barnet. Det er noen tegn til høyt blodsukker og en liten blodinfeksjon, men dette blir kontrollert slik at barnet kan komme videre med sitt normale liv innen få dager, sa sykehusets direktør Narciso Perez Bravo på onsdag, ifølge AP.

I Brasil ble det født en baby i januar 2005, som veide 7,6 kilo ved fødselen. Ifølge Guinness Rekordbok veide historiens tyngste baby, som er født av en frisk mor, 10,2 kilo. Dette barnet ble født i Aversa i Italia i september 1955.

Antonios mor, 23 år gamle Teresa Alejandra Cruz, og hans far, Luis Vasconcelos (38), sier de er stolte av gutten, og understreker at Cruz også fødte en jente på 5,2 kilo for syv år siden.

- Det er bra, for nå, med denne, har vi et par av store babyer, sa Vasconcelos onsdag, ifølge AP.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder