REGIMEKRITIKER: Den drepte, saudiske journalisten Jamal Khashoggi. Foto: Hasan Jamali / TT NYHETSBYRÅN

Tyrkisk politi ransaker hus i forbindelse med Khashoggi-drapet

Politiet utfører søk i to hus i byen Yalova sørøst for Istanbul, knyttet til drapet på den saudiske journalisten. Deler av Jamal Khashoggis kropp er fortsatt ikke funnet.

Artikkelen er over ett år gammel

Over en måned etter at den saudiske journalisten Jamal Khashoggi ble drept, den 2. oktober, er deler av liket fortsatt ikke funnet.

Ifølge Al Jazeera ransaket tyrkisk politi i den forbindelse to hus i byen Yalova mandag.

les også

Her «begraves» Khashoggi uten kiste: – Det er tøft for forloveden

Anonyme kilder i det tyrkiske statsapparatet hevder at Khashoggi ble torturert, drept og partert av saudiarabiske agenter. 22 dager etter Khashoggi forsvant ble deler av kroppen hans funnet utenfor den private boligen til Saudi-Arabias konsulat i Istanbul.

Den 2. oktober klokken 13.14 gikk den regimekritiske journalisten inn dørene til konsulatet. Utenfor sto hans tyrkiske forlovede Hatice Cengiz og ventet på han, men ut kom han aldri.

Khashoggi bodde det siste året i selvpålagt eksil i USA, og var på besøk i Tyrkia i forbindelse med et giftermål med sin tyrkiske forlovede.

Elleve er siktet

Påtalemyndigheten i Saudi-Arabia har siktet elleve personer for drapet på Jamal Khashoggi. De ber om dødsstraff for fem av dem.

Kort tid etter at Khashoggi ble drept, skal en av drapsmennene ha bedt en overordnet på telefon om å «si fra til sjefen», ifølge New York Times.

les også

Reuters: Saudi-prins uønsket som konge etter Khashoggi-drapet

Drapsmannen skal ha formidlet til sin overordnede at oppdraget med å drepe den regimekritiske journalisten var utført. Sjefen antas å være kronprins Mohammed bin Salman, skriver avisen.

Kronprinsen er ikke nevnt i siktelsen eller ansett som delaktig i drapet.

MØTTE SØNNEN: Mange spor peker mot at drapet på den regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi ble utført av menn nær kronprins Mohammed bin Salman. Her møter Salman journalistens sønn Salah, i den saudiske hovedstaden Riyadh. Foto: Handout . / X80001

I slutten av oktober kalte Saudi-Arabias kronprins drapet på Khashoggi en «fryktelig forbrytelse». Han sa også at drapet ikke kan rettferdiggjøres og at gjerningsmennene må stilles til ansvar.

Det er varslet at Mohammed bin Salman skal delta på det kommende G20 møtet i Argentina, som arrangeres fra 30. november til 1. desember.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder