BRANN: Politiet sikrer åstedet etter brannen i den polske byen Koszalin. Foto: MARCIN BIELECKI / PAP

Fem tenåringer omkom i brann i polsk «escape room»

Fem tenåringer omkom og en mann ble alvorlig skadet da det brøt ut brann i et såkalt «escape room» i byen Koszalin nord i Polen.

– Alle de fem omkomne er jenter. En mann med alvorlige brannskader er brakt til en intensivavdeling, sier brannvesenets talsmann Tomasz Kubiak.

De døde er jenter i 15-årsalderen, opplyser Polens innenriksminister Joachim Brudzinski til TV-kanalen TVN24. Jentene deltok i en bursdagsfeiring.

Den skadede mannen er ifølge lokalt politi en 25-åring.

Brannårsaken er så langt ukjent. Meldingen om brannen kom ved 17-tiden fredag.

Ifølge AP opplyser politiet at de døde ble funnet etter at brannen var slukket.

les også

Innbruddstyv brøt seg inn i fluktrom – gikk seg vill

Talskvinne for politiet i Kozalin, Monika Kosiec, sier den 25-årige mannen er innlagt på sykehus med brannskader og ikke er i stand til å bli avhørt om hendelsen med det første.

Det statlige polske nyhetsbyrået PAP sier de har fra anonyme kilder at tenåringene skal ha omkommet av kullosforgiftning.

«Escape room» er blitt en populær attraksjon mange steder, der spillerne er innelåst i et rom og har en tidsfrist for å finne løsninger på en serie problemer og gåter for å finne veien ut. Det finnes flere enn 1000 slike steder i Polen.

Brudzinski sier han nå ber brannvesenet gjennomføre sikkerhetskontroller hos samtlige.

President Andrzej Duda kaller hendelsen en «knusende tragedie». Ordfører Piotr Jedlinski har erklært sørgedag i Kozalin søndag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder