DREPT: Her er Razan al-Najjar på jobb som helsearbeider på Gazastripen 1. april. Fredag ble hun selv skutt. Foto: IBRAHEEM ABU MUSTAFA / X01833

21 år gammel helsearbeider skutt og drept på Gazastripen

Ifølge det palestinske helsedepartementet er en 21 år gammel kvinnelig palestinsk helsearbeider er skutt og drept av israelske soldater på grensen til Gazastripen.

uvakt@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Razan al-Najjar ble skutt i nærheten av Khan Younis sør på Gazastripen fredag, opplyser talsmann Ashraf al-Qudra. Ifølge ham jobbet Najjar frivillig i departementet under protestene og bar helsepersonellets hvite uniform da hun ble skutt i brystet.

DREPT: Razan al-Najjar hjelper sårede etter sammenstøt på Gazastripen 1. april. Fredag ble hun selv skutt. Foto: IBRAHEEM ABU MUSTAFA / X01833

40 andre palestinere ble skutt og såret fredag, ifølge helsedepartementet. En talsmann for den israelske hæren sier de undersøker meldingen. Ifølge hæren hadde flere tusen mennesker samlet seg til «opptøyer» på fem steder langs grensegjerdet.

les også

Israel bygger verdens første undervanns-grensemur mot Gaza

Israel anklager dem for å ha forsøkt å skade infrastrukturen. Ifølge hæren ble det avfyrt skudd mot et militærkjøretøy. En palestiner klarte angivelig å krysse grensa og plante en granat på israelsk side før vedkommende vendte tilbake til Gazastripen.

I SORG: Palestinske helsearbeidere sørger over tapet av sin kollega Razan al-Najjar. Foto: SAID KHATIB / AFP

les også

Mojahid (30) ble skutt mens han demonstrerte i Gaza. Israelske kuler kostet ham høyreleggen.

Pluss content

Minst 123 palestinere er skutt og drept, og tusenvis er såret i enklaven siden den siste protestbølgen mot Israel startet i slutten av mars, ifølge nyhetsbyrået AFPs oversikt.

Israelske soldater har møtt massiv kritikk for å ha skutt mot ubevæpnede demonstranter på andre siden av det tungt bevoktede grensegjerdet.

DRAMA: En palestinsk mann bruker en slynge for å kaste en stein mot israelske styrker under fredagens sammenstøt. Foto: MAHMUD HAMS / AFP

Fredag kveld la USA som ventet ned veto mot en FN-resolusjon som ba om at palestinere beskyttes. Kuwait sto bak forslaget i Sikkerhetsrådet om å be FNs generalsekretær om å presentere tiltak som kunne sikre «internasjonal beskyttelse» for palestinere.

Kina, Frankrike og Russland var blant ti land som stemte for resolusjonen, som ville ha krevd at den israelske hæren stanset bruken av «overdreven, uforholdsmessig og vilkårlig makt».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder