KOSER SEG: Når Trump er borte, velter sjøelefantene seg på stranden. Foto: John Dell'Osso / TT NYHETSBYRÅN

Sjøelefanter nøt godt av Trumps «shutdown»

En koloni med sjøelefanter tok over en populær strand i California under USAs «shutdown» – fordi det ikke var noen ansatte der til å hindre dem i å samles på turiststedet.

Gjengen, bestående av om lag 60 voksne elefantseler og 25 elefantselunger, dyttet et gjerde over ende og tok seg videre inn på parkeringsplassen, ifølge San Francisco Chronicle.

En ekstra eventyrlysten sel fant seg til og med til rette under et kafébord.

Stranden ligger i parken Point Reyes National Seashore nord for San Francisco. Der bor rundt 1500 sjøelefanter, ifølge parkens talsperson John Dell’Osso. Vanligvis frekventerer de en annen strand, omkranset av 30 meter høye klipper som beskytter sjøelefantene og for det meste holder mennesker unna.

les også

Villsvinkrysning på rømmen: – Som en bulldoser

Dell’ Osso forteller til avisen at storm og tidevann førte til en oversvømmelse av dyrenes vanlige habitat og at de derfor dro litt lenger enn vanlig på jakt etter tørt land.

Kolonien får bli på stranden

Hvis det ikke hadde vært «shutdown» i USA da sjøelefantene la ut på eventyr, ville de parkansatte forsiktig hindret selene i å komme for nærme turiststranden.

les også

Forvirret alpakka gikk inn til optiker i Frankrike

Da parken åpnet på nytt på søndag, ble sjøelefantene liggende i sanden og slappe av. Det er nå bestemt at de får være der enn så lenge, og parken har stengt veien ned mot stranden.

Nå vurderer de ansatte å arrangere guidede turer ned til sjøelefant-kolonien – selvsagt uten å forstyrre dyrene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder